Инфо

24. март 2016.24. мар 2016.
САРАДЊА ГРАДА И ЦЕНТРА ЗА ПРОМОЦИЈУ НАУКЕ

УСКОРО НАУЧНИ КЛУБ

На састанку представника шабачког Центра за стручно усавршавање, Центра за промоцију науке и градоначелника Шапца разговарало се о могућности да Шабац ускоро добије Научни клуб
Добра сарадња Центра за промоцију науке и Центра за стручно усавршавање још једном је потврђена. Поред оснивања Научног клуба, што се очекује у јуну, у Центар за стручно усавршавање организована је обука за коришћење програма „КОБСОН“, највеће електронске архиве научних и стручних радова који су на располагању члановима академске заједнице.
- Желимо да ширем кругу људи омогућимо приступ академској мрежи како би могли да користе стручну литературу баш као и њихове колеге свуда у свету. „КОБСОН“ предствања најважнију онлајн библиотеку у академској заједници, рекао је мр Горан Стојићевић, директор Центра за стручно усавршавање.
Директор Центра за промоцију науке Немања Ђорђевић навео је да је веома задовољан сарадњом са шабачким установама које се баве промоцијом науке. Он у потпуности подржаво оснивање Научног центра у Шапцу.
- Прошле године смо нашу сезону путујућег научног камиона-путујуће куће науке, почели баш у Шапцу. У децембру 2015.године, у шабачком ЦСУ, окупили смо свих 12 директора Центара за стручно усавршавање и са њима поделили идеју да отворимо научне клубове у Србији. У априлу нас у Шапцу очекује манифестација под називом „Април ван Београда“, где ће Центар за промоцију науке, у духу децентрализације, своје активности преместити у градове широм Србије. За све наше идеје и предлоге, са циљем да науку приближимо младима, имамо велику подршку Града и градоначелника Зеленовића, али и директора Центра за стручно усавршавање, навео је Ђорђевић.
Све активнсти које се односе на унапређење образовања су веома важне за град, јер се тако реализује идеја да Шабац постане град знања, навео је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
- План је да нашој деци омогућимо да уче више и да раде више, како би спремнији ишли кроз живот. Наша деца ће учити да програмирају, а план нам је да у нашем Шапцу направимо школу за 21. век, у којој ће сви ученици ићи у исту смену, имати топао оброк и радити домаћи задатак у школи. Желимо да нашој деци омогућимо да се више баве науком и да уче стране језике, јер само школовани људи могу добити добре послове и велике плате. У нашој школи за 21. век, деца ће се више бавити спортом и физичком активношћу, рекао је Зеленовић.
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa