Инфо

24. март 2016.24. мар 2016.
ПОВЕРЕНИШТВО СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ

Повереништво Српске напредне странке одржало је у уторак конференцију за медије на којој су говорили о поступању директора ЈКП „Водовод“ Шабац према радницима које је ово предузеће отпустило у августу прошле године. Како је наведено, радници су поднели тужбу суду и желбу инспекцији рада који су донели одлуке да се они врате на посао. Према речима Александра Пајића из СНС, директор „Водовода“ Александар Продановић наредио је да се они удаље из фирме када су дошли на посао.
-Казне предвиђене за овакво чињење су већ велике. Инспекција рада је у три наврата казнила фирму са око 200.000 динара. Пошто директор ове људе није вратио на посао, запрећене судске казне су од 800.000 до два милиона динара по раднику. То је новац који ће бити узет од свих нас, рекао је Пајић.
Пајићеве наводе потврђује и Бранислав Радовановић, један од 13 отпуштених радника. Након десет година радног стажа у „Водоводу“, од укупно 37, добио је решење да је технолошки вишак. Каже да је молио директора да му дозволи да ради још годину дана и два месеца, након чега би могао две године на „Биро“ до пензије.
-Правоснажном пресудом суда и налогом инспекције рада враћен сам на посао. Директор то није испоштовао. Дошао сам у фирму, рекао ми је да изађем, да нема потребе ту да будем. То је апсурдно јер је 25 радника под уговором или преко Омладинске задруге остало да ради. Сада је прорадило Постројење за прераду отпадних вода и тамо је примљено 15 нестручних људи, истиче Радовановић који је као хемијски техничар радио на месту радника обезбеђења са најнижом платом.
Др Слободан Поповић, први на локалној листи СНС рекао је да директор „Водовода“ не поштује институције система, налоге инспекције рада ни одлуке суда, нити плаћа казне. Сматра да Продановић тиме шаље јасну поруку да је изнад Државе.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa