Инфо

24. март 2016.24. мар 2016.
ПРЕМИЈЕР НА МИТИНГУ СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

ЗИДАМО СТАБИЛНУ КУЋУ

На митингу у Шапцу неколико хиљада присталица Српске напредне странке. Премијер поручио да нема повратка у прошлост. Најавио долазак јапанског инвеститора у Шабац
Прошлог петка Српска напредна странка организовала је предизборни митинг у Шапцу у зоркиној “Хали“. Скупу је уз премијера Србије Александра Вучића, присуствовао део министара и велики број функционера ове странке.
Вучић се у свом обраћању захвалио пензионерима који су понели највећи и најтежи терет непопуларних мера, и који су увек били уз своју државу. Истакао је да су пензије сада сигурне и стабилне и да у будућности, као и плате, могу само расти.
-Кренули смо да се обрачунавамо са сиромаштвом, и у складу са тим доводимо инвеститоре. Прошле године 1,8 милијарди евра директних инвестиција је било у нашој земљи. Овде, у Шабац, Влада ће довести једну од најмоћнијих јапанских фабрика, где ћемо запослити више од 1.000 људи. Није нам сметало што су неки други на власти у Шапцу. Наш посао је да за сваког грађанина ове земље учинимо све што можемо да живи боље, рекао је Вучић.
Премијер је истакао да су до 2012. године Србијом владале интересне групе и тајкуни и да то више никада неће бити случај. Према његовим речима, по том питању неће бити компромиса и у овој земљи ће бити поштоване институције.
-Успели смо да зауставимо пропадање, да станемо на ноге и поставимо темеље, а сада нам остаје да зидамо чврсту и стабилну кућу. Имали смо прошле године раст БДП 0,8 одсто. Ове године биће око два одсто, а следеће три одсто. Ни једном нећемо ићи у минус, а 2009. године смо имали минус 3,6 одсто, навео је премијер.
Вучић је грађане позвао да не гласају само емоцијама, него да размишљају о својој деци и унуцима. Истакао је да је Србији потребна одговорна политика и Влада која ће да буде на европском путу, али која ни Русији неће увести санкције. Премијер сматра да између опозиције нема разлике и да би се договорили и заједно направили Владу без икаквих принципа и идеала. Рекао је да га не интересује власт по сваку цену и да политика Србије мора да буде стабилност, мир и развој.
-Буду ли имали сви они заједно један глас више од нас они ће да владају. Наћи ће начин да врате Србију у прошлост. Србија мора да гледа напред и то је једини пут. Желимо и успећемо да Шабац буде успешнији и снажнији и да сви градови и села буду напреднији, рекао је Вучић и за крај поручио свима који су говорили да у Шабац не долази јер се стиди градског одбора, да је поносан на напредњаке Шапца и Мачванског округа.
Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација, Расим Љајић, поручио је да коалиција окупљена око СНС треба да се бори за сваки глас, јер се они боре да смање проценат незапослености и сиромаштва и да повећају извоз и производњу. Љајић је навео да опозиција нема решење ни за један проблем.
-Једино мерило је да ли сте урадили нешто за своју земљу. Најлакше је седети за комјутером и сејати мржњу. Тиме се ништа не решава. Ова листа има мисију да уједини Србију. Сваки добар и поштен човек ће имати места у овој Влади. Не требају нам више поделе ни свађе, рекао је Љајић.
На скупу је говорио и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председник Покрета социјалиста Александар Вулин, који је рекао да Србија зна где је била пре 12 година, у каквом су је мраку држали и да није било наде за радничког и сељачког сина.
-Србија је страховала сваки пут када изађу њене вође коме ће се извинити, пред ким ће се понизити и коју ће фабрику продати. Зна Србија да нема повратка и да сада има за кога да гласа и коме да верује. Влада коју води Александар Вучић више никада неће дозволити да овом земљом владају тајкуни и амбасадори. Србија може да каже да има човека ког смо ми гласали, а нису нам га довели, истакао је Вулин.
Најбоља шабачка спортисткиња у прошлој години, атлетичарка Нађа Церовац, са поносом је истакла да је ученик Средње медицинске школе “Др Андра Јовановић“ за коју је навела да помаже развој спортских талената. Рекла је да као спортиста и млад човек мора да размишља о будућности.
-Да бих као спортиста дала све од себе морам да будем растерећена свакодневних животних проблема. Желим да останем у овом граду, постижем најбоље резултате и професионално се бавим спортом. Надам се да ће у наредном периоду и мени и свим другим спортистима, овај град моћи да пружи много више финансијске и сваке друге подршке и да једина наша брига буду резултати, рекла је Нађа Церовац.
Први на локалној листи СНС у Шапцу, др Слободан Поповић испричао је да је са породицом планирао да оде из земље. Навео је да је држава била урушена, покрадена, без наде, а људи летаргични, депресивни и уплашени.
-Некако у то време један човек почиње да ради. Непоколебљиво и неуморно ишао је и решавао проблеме, суочавао се са потешкоћама, устајао, падао, па опет устајао. Ми смо кренули за њим искрено, поштено, да му помогнемо да уради оно што је наумио и што је његова визија, рекао је Поповић.
Како је истакао, СНС ће владати Шапцем и за то имају механизме. Као приоритет је навео сарадњу са републичком Владом и завршетак онога што није урађено претходних година. Ту је убројао Индустријску зону ауто пут Рума ““ Шабац, рекао је да ће створити услове за излазак града на Саву и формирати зелене зоне. Такође је обећао и стварање услова да млади остану на селу.
Секунде и милиметри
Приликом свог емотивног говора др Слободан Поповић је рекао да је за Шабац можда веће и боље што је премијер Вучић дошао него када је “Металопластика“ била првак Европе.
-Сви смо ми дужни, обавезни, сви морамо да обећамо овом човеку сваки секунд, сваки милиметар наших живота. Морамо дати као помоћ њему, на његовом путу боље и напредније Србије, позвао је Поповић са говорнице.
Ко (ни)је попио лекове
Док је Слободан Поповић говорио о економији из публике се чуо повик да је ова грана привреде уништена, на шта је Поповић одреаговао реченицом “Није попио лекове“. Премијер Вучић се приликом изласка за говорницу осврнуо на ово и рекао да је човек био у праву и да нам је економија уништавана деценијама. Поручио је Поповићу да мора да истрпи и критике.
-Мораш да научиш да чујеш све што ти кажу. Знаш како је мени лепо кад слушам да ми Пајтић виче “Вучићу, педеру!“, рекао је Вучић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa