Инфо

24. март 2016.24. мар 2016.
БОГАТИЋ

ОВЧАР ИСПРЕД СВИХ

Средњеазијски овчар-најлепши пас В Међународне изложбе ЦАЦИБ Богатић
Пета Међународна изложба паса свих раса окупила је велики број излагача из 22 државе. У присуству међународних судија Светске кинолошке федерације, учесника и генералног секретара Кинолошког савеза Србије др Махмуда Ал Дагистанија, изложбу је отворио председник Општине Богатић, Ненад Бесеровац.
Десет судија у десет рингова, није имало нимало лак задатак, оценити више од 550 паса. И ове године записничари у ринговима били су ученици кинолошке секције Мачванске средње школе.
Организатор и домаћин изложбе било је Кинолошко друштво „Мачва“, а покровитељ Општина Богатић. Представници Кинолошког савеза Србије ову изложбу оценили су веома успешном.
“Изложбе које организује Богатић сваке године су све боље. Судећи према броју излагача, паса и посетилаца, ово је до сада у организационом смисли најбоља изложба. Кинолошко друштво “Мачва“ дорасло је организацији овог значајног међународног догађаја, а ми у Кинолошком савезу Србије верујемо да ће и у будућности Богатић бити добар домаћин“, рекао је др Махмуд Ал Дагистани, генерални секретар Кинолошког савеза Србије.
Да љубав према кинологији не познаје границе, показали су многобројни учесници из иностранства.
“ Мој пас је расе јоркширски теријер. Ово је био леп дан за нас, иако смо прешли дуг пут из Италије. Ера је мој једини пас и мој фаворит“, рекла је Ана Гулино, излагач из Италије.
Милош Лајков, излагач из Новог Сада, победник је у категорији најлепши одгајивачки пар енглеских мастифа.
За најлепшег пса изложбе, у конкуренцији од десет победника ФЦИ група, проглашен је средњеазијски овчар Антаријан из одгајивачнице “Петар Велики“, власника Сање и Владимира Јокића из Новог Сада.
Н.И.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa