Инфо

31. март 2016.31. мар 2016.
Симпозијум здравствених радника у Крупњу

ЗДРАВЉЕ ПРЕ СВЕГА

Савез удружења здравствених радника Србије, Друштво санитарних инжењера и техничара Србије и санитарно-еколошки инжењери и техничари Опште болнице Лозница су 1. и 2. априла у Крупњу организовали Домаћи курс прве категорије под називом „Здрава храна - дуг живот“. Поред 150 здравствених радника из Србије гости су били и из Црне Горе и Словеније. Поздравну реч су упутили др Радован Дивнић заменик градоначелника Лознице, др Мира Вучетић в.д. директора опште болнице Лозница и Раденка Ћирковић председница удружења здравствених радика Лозница.
Скупу организованом у хотелу „Гранд“ у Крупњу су присуствовали и помоћник министра здравља за санитарни надзор прим. др Зоран Панајотовић који је одржао предавање на тему „Болести узроковане неправилном исхраном“. Дипл. инж. технологије Мирјана Вељковић је причала на тему „Правилна и здрава исхрана“, а др сци. Раша Миланов из Министарства здравља говорио је о „Условима за производњу и промет безбедне хране“.
Предавачи из Опште болнице Лозница били су прим. др Славица Петровић-Тадић са темама „Хроничне незаразне болести код ученика основних школа“ и „Значај исхране у примарној превенцији болести“, санитарно-еколошки инжењер специјалиста Надица Полић са темом „Исхрана као најважнији фактор за очување дуговечности“ и санитарно-еколошки инжењер специјалиста Драгана Васиљевић која је колегама приближила „Утицај спољних фактора на безбедност хране и заштиту животне средине“.
У суботу је за здравствене раднике организована посета манастиру Троноша и обилазак Тршића и Вукове куће.
Д.Жугић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa