Инфо

31. март 2016.31. мар 2016.
ОДРЖАНА 38. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

СМЕНЕ УОЧИ ИЗБОРА

Уместо доскорашњих директора ТО Богатић и КОЦ, Дарка Машића и Ивана Радовановића, на ове дужности изабрани Снежана Јањић и Тања Јуришић
Прошлонедељна, 38. по реду седница Скупштине општине Богатић, протекла је у полемичној расправи поводом предлога за промену директора ТО Богатић Дарка Машића и његовог страначког колеге, директора КОЦ Богатић Ивана Радовановића. Обојица су чланови партије Позитивна Мачва, која је до скоро чинила владајућу коалицију у овој локалној самоуправи. По свему судећи њеним изласком из власти и попуњавањем овог простора од стране Нове Србије, која је на прошлим изборима освојила шест одборничких места, настављене су промене по вољи нове владајуће коалиционе већине.
Без обзира на претходна објашњења и захвалности поменутих директора њихова места заузели су, Снежана Јањић ( изабрана за директора ТО Богатић) и Тања Јуришић ( за директора КОЦ Богатић).
- Реците ми која је локална самоуправа у Србији променила два директора 20 дана пред изборе? Колико је то у интересу грађана Мачве? Није ли то искључиво страначко питање? Све то, као и мноштво других на моменте и увредљивих коментара, упутила је са скупштинске говорнице на адресу председника Скупштине, одборник Драгана Радовановић. У сличном тону говорио је и бивши председник Скупштине ове општине Александар Вуковић. Излазећи више пута за говорницу он је тражио и образложења за избор нових директора.
Актуелни председник Скупштине општине Богатић Александар Илијашевић, који је и председавао седницом само је захвалио на како каже “дивним коментарима “ одборника.
- Свима је јасно да су промене политичке природе, рекао је између осталог председник општине Богатић Ненад Бесеровац и тако је чини се ова беспредметна расправа приведена крају, а гласањем одборника промене челника ТО и КОЦ Богатић, озваничене.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa