Инфо

31. март 2016.31. мар 2016.
СПОРТ ЈЕ ВИШЕ ОД ИГРЕ

И ДОБРОГ РЕЗУЛТАТА

Шабац је „град спорта“, а врхунски спортски резултати један су од знакова препознавања. Зато је област у којој се постижу такви резултати, али и стварају и развијају здраве животне навике, веома важна, каже чланица Спортског одбора ПОБЕДЕ ЗА ШАБАЦ Весна Живковић.
- Чланови Спортског одбора ПОБЕДЕ ЗА ШАБАЦ у протеклом периоду професионално и посвећено су радили на подизању и реконструкцији спортске инфраструктуре, подршци масовном и школском спорту, промоцији врхунских резултата и неговању традиције и очувању епитета „град спорта“. Имплементирали смо Закон о спорту, а примењујемо и Правилник о финансирању спортских клубова, израђен на основу јасних и мерљивих критеријума. Шабац се показао као добар домаћин и организатор спортских такмичења, међу којима су и бројна од међународног значаја. Из буџета је за финансирање како клубова тако и рад савеза - спортског, фудбалског и рукометног издвојено 95 милиона динара ове године, подржавамо спорт особа са инвалидитетом и рекреативни спорт, а посебну пажњу поклањамо школском спорту - Шабац је пионир у Србији са програмом Спорт у школе - Расти здраво. Овим програмом су са по два часа недељно бесплатног спорта обухваћена деца од првог до четвртог разреда, а прилику да ради добило је 18 дипломираних професора физичког васпитања. Шабац није заборавио ни успехе Металопластике - прошле године златна рукометна генерација је добила Априлску награду града, а за који дан, 19. априла, премијерно ће у Зоркиној хали у Шапцу бити приказан филм „Рукометни ванземаљци“ Југа Радивојевића. Већина наших клубова је у највишем рангу такмичења, имамо доста репрезентативаца у свим спортовима и тренутно четири олимпијца за Рио 2016. Шабац 8. априла дочекује олимпијски пламен за школску олимпијаду која је у мају ове године у Врању. Све је то начин да још једном пошаљемо поруку да је Шабац спортски град ““ каже Весна Живковић, чланица Спортског одбора ПОБЕДЕ ЗА ШАБАЦ.
Спортска инфраструктура темељ је за успехе у спорту, али и за развој здравих животних навика.
- Много тога је урађено у области спортске инфраструктуре у протекле четири године. Најтежи и најмукотрпнији посао је било прибављање документације неопходне за почетак било каквих радова, јер су многи спортски објекти имали нерешене имовинско-правне односе. Тако смо успели у готово „немогућој мисији“, што је био предуслов да почнемо, а потом са успехом и завршимо радове на реконструкцији Мачвиног стадиона, Кош клуба, Соколане... Сви ови култни спортски објекти у којима су стасавале бројне генерације успешних спортиста, за које Шапчане везују најлепше успомене, деценијама су чекали на решавање проблема, а сада су приведени намени или се на њима ради. Одговорно, рационално и ефикасно смо радили у протеклом периоду, да би сва та места поново оживела, а наша деца одрастала здраво, у игри, развијајући спортски дух ““ каже Драган Николић, члан Спортског одбора ПОБЕДЕ ЗА ШАБАЦ.
Николић додаје да је у потпуности реконструисан Дом „Жика Поповић“, постављен мини пич терен, уређени бетонски терени за велики тенис и мини рукомет и фудбалски помоћни терени на Градском стадиону, постављене су теретане на отвореном, а на Тркалишту, уз помоћ донатора, постављено игралиште за децу.
Спортски савез Шапца је у мају 2105. године добио и Мајску награду, највеће друштвено спортско признање које један савез и град могу да добију каже Дејан Поповић, члан Спортског одбора ПОБЕДЕ ЗА ШАБАЦ.
- Спортски савез, уз подршку Града, реализује све спортске манифестације предвиђене школским планом - градска, окружена, републичка такмичења, дечју олимпијаду, финалну серију КРОС-а РТС-а, државно првенство у кросу, завршни турнир у одбојци на песку, државно првенство у рвању на песку и многе друге манифестације. Све то је доказ потенцијала који имамо и одговорности са којом радимо ““ истиче Поповић.
Бављење спортом и здраве животне навике, које стварају здраво окружење, од виталног су значаја за цео град ““ како у центру, тако и у свим нашим селима, кажу представници ПОБЕДЕ ЗА ШАБАЦ.
- Млади на селу, који су често ускраћени за бројне садржаје, који су доступни њиховим вршњацима у граду, већ једну деценију такмиче се на Сеоским олимпијским играма, које смо покренули са жељом да и они добију шансу коју заслужују. Велико интересовање, ентузијазам и добри резултати потврда су да смо на прави начин анимирали и младе који живе на селу ““ каже Сретен Радовановић.
ПРОГРАМ ПОБЕДЕ ЗА ШАБАЦ У ОБЛАСТИ СПОРТА:
- Изградња и реконструкција спортске инфраструктуре; наставак радова на реконструкцији Соколског дома, Хиподрома, Градског стадиона и других објеката
- Изградња дечјих игралишта у свакој градској месној заједници и у већим селима
- Развој и подршка масовном и школском спорту
- Подршка успешним, врхунским спортистима
- Организација Рукометног кампа, с обзиром на кадрове, остварене резултате и репутацију „града рукомета“

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa