Инфо

31. март 2016.31. мар 2016.
ИТАЛИЈАНСКИ ПРОИЗВОЂАЧ ОБУЋЕ ТРАЖИ РАДНИЦЕ

ПОСАО ЗА 150 ЖЕНА

Италијанска фирма „Тиессе“, која се бави производњом висококвалитетне обуће у пет земаља света, представила је данас свој план пословања и отварања нове фирме у Шапцу. Том приликом, представник фирме Јон Магда разговарао је са незапосленим Шапчанкама које су циљна група за запошљавање у њиховој фирми.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић подсетио је да је циљ одговорне локалне самоуправе да суграђанима обезбеди радна места.
- Трудимо се да великом броју жена омогућимо да се запосле тамо где најбоље могу да покажу своје потенцијале. Желимо да у нашем Шапцу свако нађе запослење, а да они који раде, зараде више. Италијанска компанија је дошла у Шабац са намером да отвори фабрику која ће се бавити производњом обуће, а са идејом да запосли 150 жена. Жене су стуб друштва и важно је да буду економски независне. Град Шабац је на располагању сваком инвеститору који жели да ради у нашем граду, али и нашим суграђанима којима ћемо обезбедити обуке, како би постали конкуретнији на тржишту рада, рекао је Зеленовић.
Градоначелник је подсетио да нам ни запослење, ни нова радна места неће донети нико са стране, већ се за то морамо изборити сами у нашем граду.
Јон Магда, представник фирме, каже да фирма „Тиессе“ има централу у Италији у Тревису. Он је истакао да су обишли целу Србију како би нашли најбољу локацију за нову фабрику, а нашли су је у околини Шапца.
- Разговарали смо са незапосленим женама из Шапца, како би утврдили колико је жена које могу одмах да почну да раде. Радићемо и обуку од месец или два за новозапослене. У првој фази је у плану запошљавање 150 жена у три смене, а у другој фази и постављање линије за монтажу. Тако ће из Шапца изаћи најквалитетнији примерци обуће. Тренутно производимо обућу у Индији, Бугарској и Италији, а произведе се више од милион пари обуће годишње, навео је Јон Магда.
Виолета Шестић, сарадница за привреду у кабинету градоначелника Шапца, додаје да је Градска управа крајем прошлог месеца добила информацију да је на евиденцији Националне службе за запошљавање више од 130 жена, профила-обућари и кожни галантеристи.
- Када смо контактирали Националну службу за запошљавање, тражећи да обавесте незапослене жене о разговору са послодавцем и могућношћу за запослење, одбили су да их позову. Градска управа је, наравно, нашла начин да контактира жене које су дошле на разговор за посао, јер је нама важно да се у нашем Шапцу запосли што више људи, указала је Виолета Шестић.
Град Шабац позива незапослене жене са искуством у шивењу обуће, да у суботу 9. априла у 9 сати, дођу у Центар за стручно усавршавање на Летњиковцу, како би са представницима италијанске фирме „Тиессе“ разговарале о могућем запошљавању у новој фабрици у Шапцу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa