Инфо

7. април 2016.7. апр 2016.

СОЛИДАРНОСТ НА ДЕЛУ

Видно место у пројекцији обележавања светског дана АУТИЗМА заузели су шабачки планинари, чланови ПСД “ЦЕР“, на дан 1. априла ове године, када се испред зграде Градске управе Шапца окупило више стотина учесника, махом заступљена деца из Предшколске установе “Наше дете“, затим средњошколска омладина са ученицима из шабачких основних школа, као и грађанство града Шапца, како би на тај начин изразили своју солидарност са лицима оболела, од изузетно, тешке болести АУТИЗМА.
Овом приликом шабачки планинари су поставили свој штанд, на коме су изложили део планинарске опреме, приручних средстава која користе приликом своје активности, ту су ранчеви различите величине и облика, зависно од намене, планинарску гардеробу, обућу, бројну литературу, флајдове и друго што би могло занимати посетиоца ове манифестације, а све у циљу продаје, како би део прикупљеног “пазара“ уплатили у Фонд за оболеле од аутизма.
Шабачки планинари су поносни што су били део поменутог пројекта и што су на тај начин дали део доприноса у подизању људске свести у разумевању о тежини поменуте болести и тежини оних који се старају о таквим особама, која нису у стању да се сама о себи старају, било да се ради о родитељима или о особљу које ради у специјалним установама у којима су смештена поменута лица!
И на крају можемо рећи да су шабачки планинари положили испит у разумевању за туђу муку и бол везано са децом оболелом од аутизма!
М.Ботић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa