Инфо

7. април 2016.7. апр 2016.
ШКОЛСКА ОЛИМПИЈАДА У ВРАЊУ У МАЈУ

ОЛИМПИЈСКИ ПЛАМЕН У ШАПЦУ

Олимпијска бакља прошлог петка стигла је у Шабац. Ученици шабачких школа учествоваће на Школској олимпијади, која ће се од 9. до 16. маја одржати у Врању.
На Тргу је организован програм у ком су учествовали млади спортисти који ће представљати Шабац на овој манифестацији, али и спортски клубови, деца из Предшколске установе “Наше дете“. На бини су наступили и полазници школе зумбе и хор Музичке школе “Михаило Вукдраговић“.
Олимпијски пламен предао је најбољи млади спортиста Шапца, кајакаш Бојан Милинковић. Поред Школске олимпијаде, Милинковић је учествовао и на Олимпијади младих у Кини.
-На прошлој Школској олимпијади и ја сам се такмичио и знам како им је. Осећај је исти као и на правој Олимпијади, а атмосфера је одлична. Желим им много успеха и добрих резултата, поручио је Бојан Милинковић.
Бакљу је преузео стонотенисер Милан Манојловић, ученик “Економско ““ трговинске школе“. Млади спортиста је истакао да су му амбиције на предстојећим играма велике.
-Планирам да узмем медаљу. Прошле године на републичком такмичењу у Кикинди изгубио сам у четвртфиналу од државног првака, рекао је Манојловић.
Младим олимпијцима обратио се и некадашњи учесник Олимпијских игара, бивши рукометаш Веселин Вуковић. Сматра да су школске олимпијаде подједнако важне као и велике, јер је то начин да се спорт осети и воли и да је то добар начин да се дође до правих Олимпијских игара.
-Мислим да основа сваког спорта треба да буде школски спорт. Имамо пример из озбиљних спортских земаља, попут Америке, у којој је универзитетски спорт. Код нас то ипак треба да буде мало нижи ниво, дакле основне и средње школе, рекао је Вуковић.
Програм на Тргу организовали су Савез за школски спорт, Спортски савез Шапца и Градска управа.
Школске олимпијске игре у Врању биће јубиларне десете. Сваке године учествује све више такмичара, а ове године се очекује више од 7.000 њих.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa