Инфо

7. април 2016.7. апр 2016.
ИЗГРАДЊА ПАРОХИЈСКОГ ДОМА У НАКУЧАНИМА

ТРИ СЕЛА УЈЕДИНИО ЗАЈЕДНИЧКИ ЦИЉ

Прва фаза изградње парохијског дома поред цркве у Накучанима приводи се крају. У току је изливање темеља објекта, а добровољно су ангажовани мештани Накучана, Бојића и Синошевића. Градилиште је посетио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који је похвалио слогу становника три села, уједињених око заједничког циља.
- Слога мештана три села може да учини да се ураде добре ствари. Слога је најважнија, јер нама нико са стране неће донети ништа, за све се морамо изборити сами у месту у којем живимо. Захвалан сам пароху цркве у Накучанима и мештанима три села, што заједно радимо овако лепе ствари. Нема села без цркве, школе и амбуланте, и то је политика за коју се залаже Град Шабац и политика коју ћемо и даље развијати. Помоћи ћемо да се пољопривреда развија, а да људи на селу живе боље и зараде два и по пута више него што зарађују сада, рекао је градоначелник Зеленовић.
Славиша Марковић, старешина цркве у Накучанима, каже да је по благослову владике Лаврентија, а након договора са представницима Града Шапца на челу са градоначелником Зеленовићем, почето са радовима на парохијском дому.
- Стекли су се услови за почетак радова и одмах смо почели са радом. Завршили смо прву етапу. Овај дом ће служити за потребе верника три села Синошевић, Накучани и Бојић, али и свакоме ко сврати у Накучане, додао је Славиша Марковић, старешина цркве Светог Јована крститеља у Накучанима. Продан Панић, мештанин Накучана, каже да ће их парохијски дом окупљати око цркве више него раније. Такође је похвалио је добру сарадњу са Градом.
- Сви захтеви које смо подносили Граду су уважени. Људи на градилишту показују како их добра идеја лако окупи. Изградили смо и дечје игралиште поред школе, капелу, аутобуско стајалиште, шљунчимо путеве, све уз помоћ Града. Накучани су постали велико градилиште, на шта смо веома поносни, нагласио је Панић.
Вредност радова је близу милион динара, а средства су опредељена из буџета града Шапца.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa