Инфо

7. април 2016.7. апр 2016.
ИТАЛИЈАНСКА КОМПАНИЈА “ТИЕСЕ“ ЗАПОШЉАВА ШАПЧАНКЕ

ПРИЛИКА ЗА ПОСАО

Прошле суботе, у Центру за стручно усавршавање, одржана је обука за жене које ће бити кандидати за посао у компанији „Тиесе“, која ће у мају запослити 150 жена
Представници компаније „Тиесе“, италијанског предузећа које се бави израдом обуће, обавили су разговор са женама које су заинтересоване да почну да раде у овој компанији. Суботњи сусрет био је заправо други интервју са Шапчанкама које имају искуство у шивењу.
- Нашем послодавцу је интересантно што је одзив овако добар. Тренутно смо фокусирани на налажењу квалитетне радне снаге, како би што пре почели са производњом. Желимо да запослимо 150 радника и почнемо са радом. До краја године, ако све буде ишло по плану, 200 људи могло да ради у погону, рекао је Јон Магда, представник фирме “Тиесе“.
Састанку је присуствовао и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић који се обратио кандидаткињама за посао.
- Нама нико ништа неће донети са стране, за све се морамо изборити сами у нашем граду. Шабац је од стране како домаћих тако и страних инвеститора, препознат као град у који треба улагати и у којем има живота. Имамо ефикасну администрацију, која брзо реагује на све захтеве. Пример томе је долазак италијанске фирме, којој је потребно 150 радника. Град Шабац је одмах позвао жене са искуствима у шивењу, да се одазову позиву и разговарају са представницима фирме “Тиесе“ о могућем запослењу. Наш циљ је да свим грађанима Шапца помогнемо да искористе своје прилике за проналазак посла, али и да помогнемо онима који већ раде, да више зараде. Жене су стуб сваког друштва и само са економски независним женама, град може да се развија, рекао је Зеленовић.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa