Инфо

7. април 2016.7. апр 2016.
КОНФЕРЕНЦИЈЕ СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

СНИМАК И БРЕНДИРАЊЕ

Чланови Повереништва Српске напредне странке поднели су кривичне пријаве против градоначелника Шапца Небојше Зеленовића и Драгана Глигорића, Беће, из Варне. Разлог је аудио снимак о ком су прво писале једне дневне новине, а касније се појавио и на интернету, а на ком се чује како неко нуди новац за глас за актуелног градоначелника. Наводно је на снимку глас који се чује како нуди новац Драгана Глигорића. Кривичне пријаве су поднели кандидати за одборнике СНС Александар Пајић, др Слободан Поповић и Дејан Јовановић.
На конференцији одржаној у понедељак Александар Пајић, је навео да је Глигорић на терену радио оно што му је наложио Зеленовић. Према Пајићевим речима, њихова улога, као кандидата за одборнике, је да се боре против криминала и корупције у граду Шапцу.
-Нећемо дозволити да ишта остане заташкано. После нашег доласка на власт многе фиоке ће бити отворене, рекао је Пајић.
На спорном снимку се, иначе чује мушки глас који нуди 5.000 до 11.000 динара, у зависности од броја чланова породице, уколико се буде гласало за Небојшу Зеленовић. Такође, нуди и бесплатно шљунчење пута, под истим условом.
Друга тема конференције одржане у понедељак било је, како је речено, брендирање излога у центру града градоначелниковом сликом. Пајић тврди да им се јавио велики број заинтересованих суграђана који су им нудили да на њиховим прозорима ставе лого СНС.
-Руководство СНС је донело одлуку да нећемо кршити закон као градоначелник. Сигурни смо да је брендирање излога забрањено Одлуком о комуналном уређењу. Тражимо од Небојше Зеленовића да на увид достави уговор о закупу локала, јер имамо незваничне и непроверене информације, да закупац није приватно лице, него невладина организација која се финансира из буџета града, навео је Пајић.
Неколико дана раније градоначелник Зеленовић је позвао на телевизијски дуел првог на листи СНС, др Слободана Поповића. Из СНС тврде да је прво други на њиховој листи, Александар Пајић, пре тога, у једној емисији на локалној телевизији, први позвао градоначелника на ТВ дуел.
-Мој говор пред 5.000 људи у Хали и 3.000 испред није исто што и његов говор пред 30 грађана по месним заједницама. Нека окупи 5.000 људи и нека каже нешто за шта мисли да ће донети бољитак граду. Прво ТВ дуел са Александром Пајићем, а онда нека покаже да је политичар са капацитетом и окупи 5.000 људи, изазвао је Поповић градоначелника и додао да озбиљан политичар са капацитетом то може да заврши за три дана.
Приступницу СНС потписао је прослављени бивши рукометаш Миле Исаковић. На овај чин се одлучио јер подржава политику коју води премијер Александар Вучић.
-Мислим да је легитимно право сваког од нас да подржава једну исправну политику. Свако ко зна да размишља и зна да гледа мало напред је у ситуацији да у једном моменту изабере праву ствар. Тренутно је права ствар СНС, истакао је Исаковић.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa