Инфо

7. април 2016.7. апр 2016.
НОВИ ТАРИН УСПЕХ

ТЕМПЕРАТУРА ЗА ДВЕ МЕДАЉЕ

Мала шабачка балерина Тара Цветковић поново нас је обрадовала. Са међународног такмичења у Бијељини, одржаном у недељу, вратила се са две медаље. Освојила је друго место у соло конкуренцији, а треће са групом. На такмичењу су учествовале балетске групе из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине. На 106 нумера играло је више стотина деце, свих узраста, од најмлађих до најстаријих. Тара, са температуром преко 38 степени и неколико проба пре такмичења.
Друго место је освојила кореографијом „Бег“, којом је представљала балетску школу „Арабеска“, а треће кореографијом „Без доброг наслова“ са групом деце из Шапца, наставника Љубише Николића.
-На такмичењу је било баш лепо. Конкуренција је била јака и видела сам много кореографија и нових покрета. Веома сам задовољна, каже Тара, која је све време док су други наступали иза завесе „скидала“ њихове покрете.
Ипак, за Тару је ово само корак ка ономе најважнијем што јој предстоји, а то су први испиту у балетској школи „Лујо Давичо“. Јесенас је ову школу уписала као ванредан ученик, јер нема могућности да је похађа редовно.
Много препрека се нашло испред ове дванаестогодишње девојчице, од недостатка простора за вежбање, до материјалних, јер је школовање у престижној балетској школи скупо. Ипак, њена жеља за игром и ентузијазам сваког дана све више расту, па се тако и нека друга врата увек отворе.
Највећу подршку Тари представља мајка Биљана. Поред тога, најближа родбина, пријатељи и поједини суграђани, уз њу су, пре свега морално. За велике успехе, за каве је Тара кадра, потребна је и конкретнија, материјална потпора. Тари ће таленат сигурно прокрчити пут до звезда. Било би лепо да неко има слуха и учини га мало мање трновитим.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa