Инфо

7. април 2016.7. апр 2016.
ВЕЧЕ ПОСВЕЋЕНО ЖАКУ БРЕЛУ У ШАБАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

ВЕЧНИ ЗВУЦИ ЉУБАВИ

Захваљујући ученицима Шабачке гимназије и професоркама Драгици Марковић и Светлани Вукашиновић Гуцонић прошле среде, 6. априла, у Свечаној сали ове образовне установе одјекнули су шансоњерски звуци. Вече посвећено Жаку Брелу, белгијском кантаутору и глумцу, родоначелнику модерне шансоне, који је стварао половином прошлог века, оживело је његова ауторска дела која је стварао искључиво на француском језику.
Емотивно проживљене Брелове песме у којима је певао без увијања и лажног сјаја, дајући комплетног себе, пренели су и ученици Шабачке гимназије на публику која је са одушевљењем пропратила сваки наступ. Иако се често обрушавао на малограђанштину и бројне предрасуде у Бреловим песмама ипак је љубав, као покретачка снага света, била преовлађујућа тема као и током ове средњошколске вечери испуњене француским звуцима.
Током програма, као специјална гошћа, уз клавирску пратњу проф. музичке културе Младена Аврамовића, наступила је бивша ученица Драгана Марковић, која је 2014. године освојила прво место на Такмичењу за франкофону песму у категорији јуниора. На истом такмичењу ове године у сениорској конкуренцији била је друга.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa