Инфо

7. април 2016.7. апр 2016.
ЦЕНТАР ЗА ЛИКОВНО ОБРАЗОВАЊЕ ШУМАТОВАЧКА

СЕЋАЊЕ НА БУДУЋНОСТ

У галерији Културног центра, у понедељак је отворена изложба радова из Уметничке колекције Шуматовачке под називом “Сећање на будућност“.
- У Центру за ликовно образовање Шуматовачка, који је основан 1948. године, одржавају се различити уметничко-образовни програми, који су намењени деци од три године па навише, немамо крајњу границу, рекла је Данијела Ранчић, стручна сарадница за програм Центра за ликовно образовање Шуматовачка.
Уметничка колекција Шуматовачке основана је 2010. године. у колекцију су уврштени радови 123 аутора различитих генерација из неколико земаља у медијима цртежа, графике, фотографије, слике, скулптуре...
- Изложба се зове “Сећање на будућност“, зато што све што замислимо и створимо данас има свој значај за будућност. У основи пројекта Уметничка колекција Шуматовачке је идеја о континуитету. Колекција Шуматовачке је јединствена по томе што афирмише рад младих уметника и ствара услове за развој визуелне уметности код нас, изјавила је историчарка уметности Ксенија Маринковић.
На изложби у Шапцу заступљена су имена као што су Балша Раичевић, Урош Ђурић, Владимир Комад, Срђан Апостоловић, Селена Вицковић... Поставку Шапчани могу погледати до 18. априла.
М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa