Инфо

9. септембар 2010.9. сеп 2010.
СА ПРОФ. ДР ДУШАНОМ ЈАЊИЋЕМ О ПОЛИТИЧКОЈ ЈЕСЕНИ

ПО ВОЉИ НАРОДА

Нова социјалдемократија Србије залаже се за социјалну одговорност у држави, за друштво социјалне правде али и контролисану и одговорну владу
Нова социјалдемократија Србије, која тек ступа на политичку сцену, настојаће да обезбеди развој српског националног и државног идентитета и свестрани развој уз слободу и права мањинских националних заједница. Кажу да неће признати Косово Републику, али ће се активно укључити у управљање статусном кризом Косова. Настојање је да у Европској унији буде поносна Србија али не по сваку цену, већ сопственом памећу и квалитетом...
Ово су само неке од идеја које заступа Нова социјалдемократија, странка која сматра да је време за суочавање са прошлошћу и будућношћу, која сматра да је време да се заустави и искорени лоповлук и корупција и која каже : “Нећемо да будемо последњи у Европи“.
Много тога собом, годинама носи Душан Јањић, оснивач Нове социјалдемократије, који је рођен 1950. године у Врању, дипломирао 1973. и докторирао 1987. на Правном факултету у Београду на тему : Одређење нације. Са специјализацијом у области социологије и истраживања теорије национализма и етичких односа, гостујући је професор на бројним европским универзитетима. Ове јесени, са сарадницима познатим и признатим у разним сверама друштва, представиће старнку којој многи аналитичари најављују запажено место у политичком животу Србије.
У називу странке стоји Нова социјалдемократија. Зашто нова?
Нова у неколико праваца. Први што је и по програму постављена другачије од већине партија поготову оних које носе назив социјалдемократије а то је да поставља кључне приоритете на развоју а унутар развоја на инфраструктуру. Али не ово како се ради изградња коридора и остало, него инфраструктура у смислу воде, Дунав, Сава као путни правци воде, Дунав-Тиса-Дунав, као канал на пример за наводњавање, коридор 10 , уз њега железница и остало ... дакле инфраструктура као део економије у коју се може запослити више од 500. 000 људи дајући услуге и одржавајући ту инфраструктуру. Јер једноставно, Србија има ту предност или ту судбину да се налази на таквом простору, стотине километара коридора 10... као и пловних праваца.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa