Инфо

14. април 2016.14. апр 2016.
ПРВИ МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „НЕБОЈША ЗЛАТАРИЋ ““ ЗЛАТАРА“

СеЋање на Златару

Први, сви се надају, у низу традиционалних турнира посвећених Небојши Златарићу Златари, одржан је у недељу на стадиону Мачве. На омиљеном терену некадашњег фудбалера Радничког, Мачве и четири француска клуба, почаст су одали ветерани Мачве, АИКа и Селекције Лиге ветерана Шапца. Турнир је одржан по принципу тријагонала.
- Битно је да смо кренули, да је одржан први турнир, а надам се да ће постати традиција, те да ће сваке године бити све бољи и масовнији. Хвала свима који су помогли да и на овај начин чувамо сећање на Небојшу. Он је био један од најбољих шабачких фудбалера, један од најбољих у историји два шабачка клуба, али што је још важније, био је добар човек и пријатељ. Златара је овакав турнир заслужио и као играч и као човек ““ истакао је један од иницијатора одржавања турнира, кум Небојше Златарића, Зоран Вјештица.
- Били смо саиграчи, играли заједно и овде и у Француској, био је директор Мачве када сам ја водио први тим. Лепо је што смо кренули, а надам се да ће бити прилике и да, једном, део Меморијала буду и екипе за које је играо у Француској ““ додаје Младен Стефановић.
Небојша Златарић рођен је у Шапцу, каријеру је градио у Радничком, Мачви, одакле одлази у Француску. Екипу Париза увео је у Прву лигу, а потом био нападач славног Олимпика из Марсеја, Ленса и Валенсијена. Последње играчке дане провео је у Мачви. Био је члан Управе клуба практично до смрти, новембра 2015. године.
Д. Б.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa