Инфо

14. април 2016.14. апр 2016.
ДА СЕ ПОДСЕТИМО, 21. АПРИЛ 1985 - МАДРИД

Давно, али незаборавно

РК „Атлетико“ Мадрид ““ РК „Металопластика“ 20:30 (9:16)
Било је то пре тачно 31 годину, генерација која је велики пехар заслужила годину дана раније, али јој срећа није допустила да га подигне, учинила је то у Мадриду, против сјајног Атлетика. Љути, пре свега. на себе, одлучни да никоме не допусте да се понада титули, почели су Шапчани Куп шампиона 1984/85. Бес су „искалили“ на Шкоди (ЧЕХ), Стеауи (РУМ), Хафнафјордуру (ИСЛ), а прича је добила најлепши крај у престоници Шпаније. Атмосфера је била ватрена, летели су новчићи према терену, свега је било, али само док меч није почео, а онда најбољи „бенседин за публику“ били су играчи у плавим дресовима. Доминација као никада и невероватних 30 голова у годинама када није био дозвољен „брзи центар“. Ко је гледао, никада неће заборавити, ко није, нека погледа, нема адекватних речи да се опише.
Десет утакмица у КЕШ ““ у, исто толико победа, гол разлика плус 68, а све то остварили су: Башић, Исаковић, Вујовић, Вуковић, Мркоња, Портнер, Цветковић, Милошевић, Игњатовић, Танасић, Лукић, Спасојевић и Ђукановић. Тренер је био Павловић, а помагали су Живковић и Фајфрић. Председник клуба, Душан Маричић.
Упркос поразу и Мадриђани се радо сећају те године, те сезоне. Остварили су историјски резултат, а како каже новинар Луис Мигуел Лопез, „Атлетико није могао више, играо је против Харлем Глобтротерса рукомета“.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa