Инфо

14. април 2016.14. апр 2016.
ПРИЗНАЊЕ ГРАДУ И ПРИВРЕДНОМ САВЕТУ

ДОБАР ПОСЛОВНИ АМБИЈЕНТ

Представници Националне алијансе за локални економски развој, на редовној седници Привредног савета Шапца, уручили су прошлог четвртка градоначелнику Небојши Зеленовићу потврду о успешно спроведеној сертификацији, којом се доказује повољни пословни амбијент.
Да град Шабац има добро пословно окружење прошлог четвртка потврдили су представници Националне алијансе за локални економски развој. Извршна директорка НАЛЕД Виолета Јовановић уручила је градоначелнику Шапца потврду која доказује високе стандарде у области сарадње града и привредника.
- На подручју читаве Југоисточне Европе 23 локалне самоуправе су добиле овај сертификат, док је Шабац осма локална самоуправа у Србији која је испунила све услове како би Национална алијанса за локални економски развој потврдила да у овом граду постоји повољан пословни амбијент, истакла је Јовановићева.
Да би нека локална самоуправа добила сертификат, мора да испуни ригорзне услове.
- Шабац помаже привредним субјектима да буду што успешнији у пословању, тако што ствара услове који су потребни предузећима. То значи да град има планску документацију, стратешки план развоја, просторне планове, одељење које се бави привредом, привредни савет са којим води стални дијалог о проблемима и потребама, као и јасну политику такси и наплата, додала је извршна директорка НАЛЕД.
Сарадња са привредом и унапређење пословног амбијента представљају приоритетне политике града, навео је градоначелник Шапца.
- Формално и функционално је потврђено да се у граду раде исправне ствари и да Шабац развијамо као повољно пословно окружење. Доказ томе је и чињеница да 20 шабачких фирми купује земљу у индустријској зони, као и долазак страних компанија у Шабац. Трудимо се да чујемо потребе привреде, да на прави начин организујемо понуду града и створимо добру климу за привреднике. То ће довести до отварања нових радних места и прилике да људи зарађују више, истакао је Небојша Зеленовић.
„Званично уручивање сертификата представницима града и Привредног савета биће договорено је за 9. мај, на великом регионалном скупу који НАЛЕД организује у Подгорици.“
М.Максимовић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa