Инфо

14. април 2016.14. апр 2016.
НАГРАДНА ЕКСКУРЗИЈА

ЗА УЧЕСНИКЕ КАМПОВА

Током зимског распуста у пет шабачких основних школа организовани су кампови различитих наставних садржаја. Покренути идејом да деца усвајају нова и продубљују стара знања, наставници основних школа: “Лаза К. Лазаревић“, “Јанко Веселиновић“, “Ната Јеличић“, “Николај Велимировић“ и “Вук Стефановић Караџић“ потрудили су се да наставне садржаје из српског језика и књижевности, правописа, математике, географије, биологије, историје, страних језика и физичке културе прилагоде ученицима од 5. до 8. разреда учинивши их занимљивијим и на тај начин доступнијим свим ученицима који су имали жељу да сазнају више. Захваљујући поменутим образовним садржајима наш Град успева да сачува стару славу и остане центар културе, науке и спорта.
Изузетну дечју мотивисаност, залагање, ентузијазам, креативност и активно учествовање у различитим наставним радионицама је, поред наставника, препознала и Градска управа, која је на челу градоначелником Небојшом Зеленовићем одлучила да све учеснике зимских кампова награди бесплатном екскурзијом са циљем да ученици упознају свој завичај и културна и историјска обележја са којима до сада нису имали прилику да се сусретну.
Поред Градске управе, велику захвалност за организацију једнодневне екскурзије, која се реализовала у недељу, 17. априла, дугујемо и Туристичкој организацији града Шапца на челу са Тамаром Пејић туризмологом и лиценцираним туристичким водичем Аном Павловић које су, подстакнуте идејом и у сарадњи са наставницима ОШ “Лаза К. Лазаревић“, предложиле следећу маршруту на њихову иницијативу: Шабац ““ Мачвански Прњавор (посета спомен-капели са костурницом посвећеној ратницима и жртвама у Првом светском рату) ““ Текериш (посета спомен-комплексу саграђеном у част жртвама које су дале своје живот борећи се у Церској бици) ““ Липове воде ““ Ашикоб гроб (на којем су ученици имали прилику да од водича чују тужну причу о љубави двоје младих који су, борећи се за своју љубав која им је била забрањена, доживели сурову смрт) ““ Вила “Албедо“ у Варни је последња дестинација пре повратка у Шабац у којој је ученицима уприличен леп дочек и разговор о сеоском туризму и очувању народне традиције.
Дечји смех, игра, дружење и стицање нових знања ван школских просторија допринеле су да завичајна екскурзија буде успешно реализована, а колегијалност и лепа сарадња наставника из свих поменутих школа засигурно ће утицати на то да се и даље негују овакви видови дружења који ученике позивају на учење и стицање што бољег образовања, а наставнике на нове изазове који ће оправдати позив просветних радника и вратити их на место које заслужују.
Професор српског језика, Никола Т

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa