Инфо

14. април 2016.14. апр 2016.
РЕЂЕЊЕ ДОБРИЋА

РЕКОНСТРУКЦИЈА ЦЕНТРА


Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић посетио је прошлог петка Добрић, једно од првих места у којима је почело уређење центра села. Градоначелник Зеленовић, Миодраг Филиповић, директор Дирекције за путеве и Владимир Недељковић, директор Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем, разговарали су са мештанима Добрића о будућим плановима за уређење села и сеоске инфраструктуре.
Добрић је одличан пример сарадње између Градске управе и месне заједнице, казао је градоначелник и подсетио да је Град Шабац једина локална самоуправа која је мештанима села омогућила да сами одлуче на шта ће се трошити новац од пореза на имовину, који је прикупљен у том селу.
-Наш заједнички циљ је да сви грађани, без обзира на место становања, имају бољи и квалитетнији живот. Град тежи да сви, било да живе у најудаљенијем селу или центру града, имају исте услове за живот и рад. Ових дана су у току радови на уређењу центара Добрића и Дреновца, а од следеће недеље почињемо са уређењем центра Варне. Радује ме када видим да се село гради и уређује, а посебно је важно што мештани наших села дају сугестије и покрећу иницијативе за то, јер они најбоље знају како желе да њихово село изгледа у будућности, казао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Подсетио је да је Град направио Стратегију пољопривреде и руралног развоја, која ће уз адекватно спровођење омогућити да пољопривредници, у наредне четири године зараде два и по пута више од свог рада.
Драган Станчић, председник Савета Месне заједнице „Добрић“, каже да се центар села први пут уређује након 1974. године, када су асфалтиране улице.
-Од првобитног уређења центра, до данас, ништа није рађено. Овом одлуком, у договору са Градском управом и градоначелником, урађен је детаљан пројекат за реконструкцију центра. Радови се брзо одвијају, па се сви надамо да ће убрзо бити и завршени. Ово је прва фаза, а у плану имамо и друге радове како би улепшали Добрић, додао је Станчић.
Владимир Недељковић, директор Јавног предузећа за грађевинско земљиште Шабац, каже да ће након прве фазе радова центар села Добрић имати нов тротоар у дужини од 300 метара, површине 1.300 квадратних метара, са новим ивичњацима. Поред уређења тротоара, биће изграђено нових 11 места за паркинг. Вредност радова у Добрићу износи 4,2 милиона динара. Недељковић је додао да ће другу фазу радова чинити уређење зеленила и квалитетног мобилијара.
ЈП за управљање грађевинским земљиштем је у овој години определило 25 милиона динара за уређење центара села.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa