Инфо

14. април 2016.14. апр 2016.
ОТВОРЕНА ФИСКУЛТУРНА САЛА У ВОЛУЈЦУ

АКЦЕНАТ НА ЗДРАВЉУ ДЕЦЕ

Фискултурну салу у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Волујцу прошлог четвртка, су свечано отворили градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и Сузана Петровић, директорка Школе. Површина простора је 800 квадратних метара, а садржи фискултурну салу и спратни објекат анексног дела. Нагласивши да је Шабац, због убеђења да је улагање у образовање, спорт и културу права инвестиција за будућност, град у ком се види напредак и развој, градоначелник је рекао:
„Све је то основ за стварање бољег места за живот наше деце. Захвалан сам директорки Сузани Петровић и претходном градоначелнику Милошу Милошевићу, који су иницирали изградњу ове сале. Захвалан сам мештанима Поцерине због ангажовања и подршке изградњи сале. Нама у Шапцу су најважнији здравље и образовање, а ово је прилика да се у школи у Волујцу обезбеди један сат физичке активности за све ђаке. Желимо да школе у Шапцу буду школе за 21. век, школе у којима ће деца ићи у једну смену, имати здрав оброк, домаће задатке радити у школи са својим наставницима, учити више страних језика и програмирање“.
Директорка Петровић оценила је да је отварање фискултурне сале важан дан не само за ђаке и школу, већ за све становнике Поцерине.
- Изградња објекта започела је 2012. године, а прекинута је раскидом уговора са претходним извођачем радова. Ипак смо са доста ентузијазма и упорности успели да реализујемо овај пројекат након четири године. Поцерина је диван крај, па се надам да ћемо захваљујући новој сали и новом терену изнедрити неке будуће шампионе, додала је Сузана Петровић.
Она је захвалила свим колегама и гостима школе који су дошли да их подрже у овом важном дану. Фискултурну салу димензија 18 метара са 29 метара, димензионисану по стандардима за обављање свих спортских дисциплина предвиђених наставним програмом, користиће ђаци матичне школе који су до сада наставу физичког имали на отвореном, ђаци из околних места, али и мештани за културне и спортске манифестације.
Вредност инвестиције је 40 милиона динара, у којој је град Шабац учествовао са више од 20 милиона, а остатак је обезбеђен из средстава Европске инвестиционе банке.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa