Инфо

14. април 2016.14. апр 2016.
НОВИ ВЛАСНИК ШАБАЧКЕ МЛЕКАРЕ

СТАБИЛНОСТ И РАЗВОЈ

У наредних пет година најављене инвестиције од 7 до 10 милиона евра. У складу са проширењем капацитета очекује се и запошљавање нових радника
Крајем марта Шабачка млекара добила је новог власника. Реч је о привредном друштву М.И. Финанце доо Мишар. О тренутном стању у производним постројењима као и даљој судбини Млекаре разговарали смо са Велимиром Јовановићем из М.И. Финанцеа.
Да ли је завршена сва правна процедура у вези са куповином и преузимањем Шабачке млекаре?
-Продаја јавним надметањем је одржана 29. марта 2016. године у Привредном Суду у Ваљеву. Излицитирана цена је 950.000.000,00 рсд а за купца је проглашено привредно друштво М. И. Финанце доо Мишар. У складу са условима продаје објављеним у јавном огласу од 26. фебруара 2016.године дана 31. марта 2016 године смо уплатили износ од 317.057.767,00 рсд и повукли банкарску гаранцију на исти износ коју смо били предали за учествовање на јавном надметању. Дана 08. априла 2016. године (3 дана пре рока предвиђеног јавним огласом - 11. април 2016. године) смо извршили уплату износа од 632.942.233,00 рсд чиме су испуњене све одредбе купопродајног Уговора и остале продајне документације.
Шта за наш град значи куповина Шабачке млекаре?
Од момента уласка у закуп (13. март 2015. године) Концерн Фармаком МБ Шабац АД Млекара Шабац у стечају, наше друштво М. И. Финанце доо је приступило стабилизацији производње, набавке и личних доходака радника којима је претходни власник остао дужан 3 плате.
Од тог дана до данас, а тако ће се наставити и у будућности: 300 радника шабачке Млекаре прима плату по енглеског моделу ““ сваке недеље. То је јединствен случај у Србији. Затим, сви произвођачи млека се уредно измирују и према њима не постоје никаква дуговања (децембра 2014. године у Млекари Шабац је преостало 275 произвођача млека, у марту 2015. године тај број је повећан на 377 а у марту 2016. године имамо 755 газдинства која са нама сарађују).
А оно на шта смо посебно поносни је податак да су М. И. Финанце доо и Млекара Шабац у 2015. постигли значајне пословне резултате на основу којих смо највећи извозник прехрамбених производа у Русију (податак ПКС).
Те на основу свега изнетог мишљења смо да ће град Шабац имати задовољне грађане, потребан привредни развој и извесно бољу будућност.
Да ли предвиђате улагања и колико би она износила?
-Планови развоја и улагања у производну опрему и укупне капацитете Млекаре Шабац су у завршној фази и на основу истих очекујемо да ћемо инвестирати између 7 и 10 милиона еура у наредних 5 година.
Какви су планови Шабачке млекаре у наредном периоду?
-Пре свега стабилност пословања а одмах затим развој, развој и само развој.
Да ли ће бити запошљавања нових радника?
-У складу са проширењем капацитета и производа очекујемо и запошљавање нових радника.
Шта се дешава са дуговањима према бившим радницима?
-Дуговања према свим радницима која је оставио бивши власник ће бити измирена из купопродајне цене у складу са Законом о стечају од стране стечајног управника односно суда.
Шта је потребно да Шабачка млекара поново буде један од највећих српских брендова?
-Кроз закуп, марљив рад и дисциплину у плаћању наших обавеза смо одржали да Шабачка млекара буде и јесте један од највећих српских брендова без обзира на недаће из претходног периода.
Н.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa