Инфо

14. април 2016.14. апр 2016.
ПРЕДСТАВЉЕН НАЦИОНАЛНИ КОНКУРС ЗА ЗЕЛЕНЕ БИЗНИС ИДЕЈЕ

НА ПРАВИ НАЧИН ПОМОЋИ ЗАЈЕДНИЦИ

Четврту годину заредом Траг фондација, заједно са партнерима Фондацијом Рокфелер (РБФ) и Ерсте Банком организују Национални форум за зелене идеје, који је након свечаног отварања у Београду, прошлог понедељка представљен је и у Шапцу. Конкурс је покренут са идејом да препозна и пружи подршку иновативним пројектима заснованим на принципима одрживог развоја који могу да остваре значајан друштвени, еколошки и економски утицај у локалним заједницама, уз истовремену заштиту животне средине.
Појединци, удружења и мала предузећа, као и предузетници могу се пријавити на конкурс који ће трајати до 2. маја, а три идеје са највећим потенцијалом за унапређење квалитета живота друштвене заједнице, биће награђене са по 5.000 долара. Додатна подршка у виду консултација и менторства има за циљ да омогући да ове идеје постану конкурентне на тржишту, као и да буду одрживе на дужи временски период.
„Кроз претходне три године препознали смо и финансијски подржали девет еколошких пословних идеја. Досадашњи примери показали су да финансијска подршка није била најбитнији део овог програма, већ су консултације, менторства и размена добрих примера из праксе помогли да досадашњи пројекти буду одрживи. Награђене одрживе бизнис идеје су правни начин да се помогне својој локалној заједници, али и да се инспиришу други појединци и удружења како би дали свој допринос повезивању одрживог развоја и пословања“,обратила се присутнима у име организатора Драгица Рељановић из Траг фондације.
„Конкурс подстиче стварање нове генерације социјалних предузетника и пословања које је у складу са принципима одрживог развоја. Осим финансијског пружања подршке ментори помажу учесницима кроз саветовање и давање стручних консултација“, изјавио је Владимир Тодоровић, експерт за друштвено предузетништво и екстерне комуникације Ерсте Банке.
Победници конкурса биће у прилици и да своје пројекте представе на регионалном форуму Филантропија за зелене идеје Фонда браће Рокфелер (РБФ) који ће бити одржан у Србији у јулу 2016. године, а најбољи ће добити додатних 10.000 долара.
Подносиоци пројектних идеја се на конкурс могу пријавити путем Пријавног формулара, који се може преузети на сајту www.tragfondacija.org.
Попуњен пријавни формулар неопходно је послати до 2. маја 2016. године до 17 часова, електронским путем на адресу:
zeleneideje@tragfondacija.org.
Н.Мићић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa