Инфо

14. април 2016.14. апр 2016.
„ГЛАС ПОДРИЊА“ НА СНИМАЊУ ЕМИСИЈЕ „ДА, МОЖДА, НЕ“ СА МИЛИЦОМ ШИМОНОВИЋ

ХЕРОЈ НЕДЕЉЕ ИЗ ЛОЈАНИЦА

За Милицу Шимоновић се знало и раније, ко је, шта је, какав је борац. О њој се пуно писало, говорило, видело. Када неко са 11 година победи опаку болест, а после тога добије непроцењиву енергију и настави да живи живот чинећи само доброту, многа врата се сама отворе.
Тако је Милица, сада већ предивна матуранткиња Посавотамнавске средње школе у Владимирцима са 19 година, прошлог четвртка била гост Оливере Ковачевић у емисији „Да, можда, не“ на РТС 1, и то као „Херој недеље“. Заслужила је то. Одмах после тешке борбе, коју је на срећу добила, окренула се хуманитарном раду. Сада, у оквиру групе „Младице“ помаже деци оболелој од рака, као и оној која су, попут ње, успела да се изборе са најтежом болешћу ““ карциномом. О томе какав је ђак, не треба да трошимо речи, довољно је рећи да је једина средњошколка која је ове године добила републичку Светосавску награду.
Већ помало навикла на медије, Милица ниједног тренутка није показала трему, нити неку нелагодност што седи са једном министарком ““ Јадранком Јоксимовић, и двојицом искусних политичара - Ненадом Милићем из ЛДП, и Сашом Радуловићем , лидером покрета „Доста је било“. После срдачног упознавања са Оливером и другим гостима, чим су почеле приче о политици и тешким изборним темама, Милицу су послали на шминкање, тако да није присуствовала разговорима које би је вероватно сморили.
Када је шминкање завршено, почело је снимање емисије. Политичари су добили сат времена, а онда је дошао ред и на Милицу. Представљена је онако како и доликује некоме ко заслужује звање „Хероја недеље“. Пројекат на којем тренутно ради са својим „Младицама“, тиче се организовања летњег кампа за децу која су излечена од рака. Према њеним речима, ова врста активности је од изузетног значаја за децу, јер се на тај начин њима помаже да што пре наставе са уобичајеним животом. Поделила је брошуре и беџеве осталим гостима у студију, а из публике се доста гласно чуло: „Гласаћемо за Милицу“.
По завршетку емисије, Саша Радуловић је морао да оде, на неку предизборну активност, а Милица је наставила дружење са Оливером, министарком и Милићем. Био је то срдачан разговор у којем су се њени саговорници додатно интересовали о Летњем кампу. Иницирали смо да се Милица слика са министарком Јоксимовић, не би ли покушали да од њеног Министарства уследи нека уплата за тај камп. Да ли смо успели, не знамо.
- Са мном не мораш да се сликаш, само ми дај број жиро-рачуна ““ уследио је одговор Милића.
Милица се мало зацрвенела и срдачно загрлила Милића који је обећао помоћ за реализацију овог пројекта. Помоћ је обећала и Оливера Ковачевић.
Светла студија су полако почела да се гасе, а Милица је кренула пут свог дома. Током пута је већ смишљала нове акције и заказивала нове састанке. А, морала је да мало мисли и на школу, нарочито на математику коју мора да поправи како би се што боље припремила за пријемни испит за факултет.
Велико искуство
- Ово је за мене велико искуство. Имала сам малу трему, чини ми се да сам се у једном тренутку и мало збунила, али верујем да је све било у реду. Верујем да ће моје гостовање у емисији помоћи „Младицама“ да реализујемо и ове године наш камп и да помогнемо свој деци којој је помоћ потребна ““ рекла је Милица после гостовања на РТС.
Н. К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa