Инфо

14. април 2016.14. апр 2016.
ТРИБИНОМ “ГЛАСА ПОДРИЊА“ ПОЧЕЛО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ГРАДА ШАПЦА

ЉУДИ ВЕРУЈУ У ИЛУЗИЈЕ

Трибином „Видим, чујем, говорим“, која је одржана у уторак у организацији “Гласа Подриња“, званично је почело обележавање Дана града Шапца. На трибини су говорили новинарка и носилац признања “Кључеви града Шапца“ Оља Бећковић, главни и одговорни уредник „Данаса“ Дража Петровић, и уредник „Њузнета“ Марко Дражић.
Сви учесници трибине сагласни су да су непосредни разговори са грађанима више него потребни, јер је то један од ретких преосталих начина комуникације. Нарочито у предизборној кампањи, када избора нема.
- Људима је потребан разговор и размена мишљења, а не говори и предавања. Најбољи доказ за то је чињеница да ми сада уопште немамо кампању за предстојеће изборе. Немамо ни изборе, јер на њима учествује само један човек и све је подређено њему. Ти избори трају без престанка већ четири године. Права је одлука била бојкотовати их, јер не постоје прави услови за нормалне изборе ““ поручила је Оља Бећковић.
Главни и одговорни уредник “Данаса“ и колумниста “Гласа Подриња“ Дража Петровић напоменуо је да имамо занимљиву ситуацију да је премијер Србије Александар Вучић десет дана у кампањи недељно.
- Он је у неку руку илузиониста. Гледао сам прилог где су новинари анкетирали људе када је постављен други кампен темељац Београда на води и онда је један човек рекао да је то добро за Србију што постоји та кула. Људи дакле виде ту кулу која не постоји. Бојим се да ће то бити преломно на овим изборима ““ истакао је Петровић.
Уредник Њузнета и један од сценариста емисије “24 минута са Зораном Кесићем“ испричао је како је настала рубрика “Твој шлихт звучи познато“ у којој је победио др Слободан Поповић, носилац листе СНС у Шапцу.
- Нама је он био потпуно откровење, као када дебитант потпуно растури на првом наступу певачког такмичења. Када смо погледали наступ доктора из СНС у Шапцу, то је био тотални делиријум, плакали смо гледајући тај снимак изнова и изнова. Таман када мислиш да је крај, он настави још горе са тим минутима, милиметрима, секундама и потпуно откаченом гестикулацијом. Једноставно тај шлихт је морао да буде на првом месту. Ако он буде градоначелник Шапца, вероватно вама неће бити најбоље, али нама ће сигурно бити забавно, имаћемо пуно материјала за емисију ““ рекао је Дражић.
Гости трибине “Гласа Подриња“ су у опуштеној атмосфери говорили о могућим изборним резултатима, стању у медијима, култури, али и о својим искуствима са актуелном влашћу која су често делиле нити између трагике и комике.
Н. К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa