Инфо

14. април 2016.14. апр 2016.
ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ „НОВИ ЛИДЕРИ“ СТУДЕНТСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ АИЕСЕЦ

ПОКРЕНИ СЕ И ИЗБОРИ ЗА ПРОМЕНЕ

Шабачки средњошколци протеклог понедељка у Великој сали Културног центра имали су прилику да се упознају са пројектом „Нови лидери“ Студентске организације АИЕСЕЦ. Осмишљен са циљем да се млади што више активирају у својим срединама како би се изборили за решавање актуелних проблема у својој средини.
- У питању је пројекат који је битан за активно активирање младих ради проактивности и подизања свести о одрживим циљевима или циљевима за одрживи развој којима се баве генерално Уједињене нације. Ми као АИЕСЕЦ организација заједно са Канцеларијом за младе града Шапца одлучили смо да младима у Шапцу подигнемо свест о томе и да их генерално активирамо на пољу док студирају, да почну мало више да се баве неким ваннаставним активностима - изјавила је Ана Филиповић, пројект менаџерка.
Канцеларија за младе града Шапца већ трећу годину за редом има добру сарадњу са овом студентском организацијом која већ шездесет две године путем интернационалних размена и пројеката утиче на проблеме савременог друштва.
- Велики значај огледа се у томе што младе из Шапца, који завршавају средњу школу или су уписали неки факултет или високу школу, можемо да усмеримо на волонтерски рад и активизам који промовише и АИЕСЕЦ организација, а наравно и Канцеларија за младе. Велика је част што можемо неке пројекте заједно да спроводимо и самим тим да подижемо свест код младих о томе колико треба и колико је њима значајно да се активирају и пруже неки допринос како у својој заједници тако и шире. Наравно и да подстакну неке промене у свом окружењу - додала је Наила Мехмедовић, директорка Канцеларије за младе града Шапца.
Током дружења могла су се чути позитивна искуства проф. физике у Медицинској школи „Др Андра Јовановић“ мр Татјане Марковић Топаловић, Веселина Вуковића, бившег рукометаша РК „Металопластика“ и Наиле Мехмедовић. Међу онима који су имали позитивна искуства када је у питању ова Студентска организација била је и Шапчанка Тања Илић, студент четврте године Универзитета „Сингидунум“ у Београду.
- Док сам била у Шапцу чула сам за могућност волонтирања у Београду, баш у Студентској организацији АИЕСЕЦ која ми је, као и овај пројекат, доста помогла као младом студенту у Београду да стекнем неко своје ново знање, циљеве, практично искуство и у раду са људима. Између осталог, научили су ме како да утичем на своју заједницу да она буде боља.
Поред предавања истакнутих појединаца учесници су присуствовали и радионици на тему „Циљеви одрживог разоја Уједињених нација“ на тај начин упознавши се са глобалном иницијативом за побољшање стандарда живота људи на планети.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa