Инфо

14. април 2016.14. апр 2016.
У МАЧВИ КВАЛИТЕТАН МЕД НЕМА КУПЦА

ТОНЕ БАГРЕМЦА У БУРАДИМА

Чланови пчеларског удружења “Милутин Рајлић“ из Бадовинаца, које носи име надалеко чувеног произвођача и лиферанта меда краља Александра Карађорђевића, чувају у својим бурадима око 30 тона меда високог квалитета ( најчешће багремов али има и других) за који не могу да пронађу купца.
Удружење броји 25 чланова. Недавно је одржало уобичајену годишњу Скупштину којој су присуствовали гости из Богатића, Мачванског Прњавора, Шапца, Лознице, Малог Зворника и Лешнице, на којој је између осталог саопштен и овај податак.
Узрок је, жале се мачвански пчелари права “ поплава“, знатно неквалитетнијег али јефтинијег меда из Кине. Овдашњим пчеларима није познато како је увозни мед, сумњивог квалитета доспео у рафове бројних продајних објеката али је сасвим извесно утицао на смањену потражњу њиховог, квалитетнијег производа.
- Верујем да је у бурадима мачванских пчелара из Бадовинаца, Богатића и Причиновића ускладиштено бар 30 тона квалитетног меда, разних врста, а најчешће багремовог. С друге стране слатки сируп, најчешће из Кине продаје се у овдашњим трговинама, под ознаком мед и по знатно мањој цени. Није ми познато како је и да ли је то прошло какву контролу, каже Зоран Арсеновић, пчелар из Бадовинаца.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa