Инфо

14. април 2016.14. апр 2016.
Радионица на тему „Смањење ризика од катастрофа“

ПОМОЋ УГРОЖЕНИМА

Програми развојног карактера, добра сарадња и правилна реакција у ванредним ситуацијама
Сарадња општине Крупањ, Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије и организације „Царитас“ могла се видети у Крупњу 12. априла где је одржана радионица на тему „Смањење ризика од катастрофа“ са циљем да се умање последице катастрофа не само када су у питању појединци већ и инфраструктура и многи други витални објекти.
Од координатора “Каритаса“ Данијела Галуна сазнали смо да је врло важно радити на превенцији и оспособљавању људи да правилно реагују у ванредним ситуацијама како би учинили све да се последице катастрофа умање. Општина Крупањ се показала као добар сарадник у пројектима на тему превенције и смањења последица катастрофа. Каритас је у континуитету присутан у општини Крупањ не само када је у питању збрињавање угроженог становништва већ и кроз програме развојног карактера са циљем развоја локалне средине као и појединих служби са унапређењем знања и стицањем нових искустава.
Велики проблем у општини Крупањ током поплава у мају 2014. године био је недостатак комуникације у тренутку када је кључно да постоји добра и квалитетна комуникација у условима где су редовне и друге телефонске линије у прекиду. Управо зато “Каритас“ ће општини Крупањ обезбедити нову радио станицу са довољним бројем прикључака који ће моћи да се користе за комуникацију.
Душан Жугић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa