Инфо

14. април 2016.14. апр 2016.
ВЛАДИМИРЦИ: ПОСЕТА АМБАСАДОРА ПОСЛЕ ВИШЕ ДЕЦЕНИЈА

БЕЛОРУСИЈА И КАЗАХСТАН У ВЛАДИМИРЦИМА

Агилношћу председника општине Владимирци Милорада Милинковића и доктора Славољуба Савића те посредовањем привредника Драгомира Карића протеклог четвртка у реновираној и препуној сали Дома палих бораца после неколико деценија гостовали су амбасадор Белорусије Владимир Николајевич Чушев и Казахстана Нурбах Рустемов. Трибина могућности извоза на тржиште Белорусије и Казахстана где се уз топле речи говорило и о неслућеним могућностима сарадње.
Карић је устврдио да Владимирци имају све што господ да, и да треба што пре реализовати сарадњу и никако чекати 2020. годину и пријем у Европску Унију већ богатство производа размењивати и братимити се, зарад будуће сарадње похваливши госте који су одвојили време за посету.
У истом тону је добродошлицу пожелео председник општине упознавши госте са владимирачком општином и потенцијалом који има у жељи да се сарађује на многа лета.
Уз топао пријем и шетњу варошицом трибина је била прилика да амбасадори кажу своја очекивања.
- Нисам дошао у Владимирце само због имена Владимир већ код пријатеља уз жељу да сарадња буде обострана. Одушевљен сам именима бораца који су дали живот за слободу и морам рећи да су нам и имена места иста уз напомену да се најмањи град у Белорусији зове Косово. У Евро Азијској зони има 180 милиона становника и то је огромно тржиште а, ускоро ће и Арапски амбасадори пут Владимираца и ту је будућност извесно велика. Ми ћемо пронаћи сличан град и побратимити га са Владимирцима као гест братства два народа, на течном српском језику говорио је Владимир Николајевич Чушев уз овације присутних.
Слично је говорио и амбасадор Казахстана Нурбах Рустемов уз опаску да на зиду треба да стоје и имена јунака из Првог светског рата уз одобравање свих.
- Хвала господину Карићу који ми је Србију представио каква јесте. Бројне су могућности сарадње и ми треба да преко вас Европи продајемо што имамо а ваше производе да купујемо у неограниченим количинама. Један наш град ће се побратимити са Владимирцима са којима желимо плодну сарадњу уз жељу да имате сваку срећу коју сте богатством природе који имате заслужили, био је надахнут Рустемов.
Бројна делегација је уживала у сваком трену, и обећала скоро виђење али и резултате сарадње која је немерљива као и братство земаља Евро Азијске зоне са Србијом. Велики број житеља општине је имао привилегију да види високе госте и чује најаву светлије будућности у продаји својих производа братским земљама.
У скоро у Владимирце долазе и амбасадори Туниса, Алжира, Марока да успоставе сарадњу а већ створену са Белорусима и Казахстаном у том тиму су и околне државе па и сама Русија, рекао је почасни конзул привредне коморе Белорусије Драгомир Карић.
Привредник Карић је побрао салве аплауза тврдњом да је Белоруски амбасадор Владимир морао доћи у Владимирце и да је то Божја воља. Баш као и сарадња која је никла из жеље да и мале средине имају велике прилике за посао и останак младих на огњишту.
Сваки девети трактор на свету је Белоруски и ту је потенцијал сарадње рекли су гости али и бројни производи нашег краја и ту је посао извесно велики али и сарадња која је нешто што се напросто морало десити, говорили су сви одреда.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa