Инфо

14. април 2016.14. апр 2016.
ПОТПРЕДСЕДНИК СПС ПРЕДРАГ МАРКОВИЋ НА ТРИБИНИ У ШАПЦУ

ПРЕЦИ ГИНУЛИ ЗА СЛОБОДУ, ДАНАС ГЛАСАМО ЗА СЕНДВИЧ

Потпредседник Социјалистичке партије Србије и наш познати историчар Предраг Марковић говорио је на предизборној трибини у Шапцу и историјату, али и значају левице у Србији.
Према његовим речима, десница у Србији никада није имала погодно тле, а изузев Димитрија Љотића, комплетан идеолошки дискурс нагињао је кроз историју ка социјалдемократским идејама.
- Чак су и четнички програм за време Другог светског рата писали политичари леви орјентације ““ истакао је Марковић.
Када је реч о изазовима који стоје пред левицом, Марковић је рекао да је потребно да СПС освоји што више гласова како би идеје социјалне правде и демократије биле присутне у парламенту. По њему, Покрет социјалиста Александра Вулине не представља аутентичну левицу.
- Немам одговор на питање, да ли би добро било да СПС буде у опозицији. Када си у власти имаш могућност да будеш коректив, онолико колико си јак. Тамо где смо јаки, као у Врању и у Сурдулици, имамо могућност да спроводимо свој програм у целости ““ рекао је Марковић.
Он се изричито успротивио најави „дуалног образовања“ и нагласио да се залаже за то да „чобанице поново могу да шаљу своју децу на факултете“.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa