Инфо

14. април 2016.14. апр 2016.
КОЦЕЉЕВАЧКА ДИРЕКЦИЈА ЗА ПУТЕВЕ НАСТАВИЛА ИЗГРАДЊУ УЛИЦА И ПУТЕВА

МОДЕРАН УЛИЧНИ СИСТЕМ

Од почетка године у Коцељеви је асфалтиран велики број улица у дужини од око 2,2 километра. Изградњом улица Милисава Гавриловића, Драгана Максимовића и 1300 каплара у потпуности је ревитализован улични систем у градско-грађевинској зони у седишту ове општине.
- Осим тога асфалтиране су и улице ван ове зоне и то Љутице Богдана, ВИИИ Црногорске и Војводе Степе као и делови улица Проте Матеје Ненадовића и Омладинске према Подбарама. Такође се ради и на општинском путу Вила Леска Брдарица који ће добити модеран коловозни застор у дужини од још 500 метара, а асфалтирана је и деоница од 750 метара на некатегорисаном путу Дружетић - Бобија- изјавио је директор ЈП Дирекција за грађевинско земљиште, путеве и изградњу Драган Милинковић.
Према његовим речима настављени су и интензивни радови на проширењу фекалне канализационе мреже у дужини од 1,5 хиљада метара у улици Жиће Димитријевића у насељу Река.
Осим модерног коловоза многе улице у Коцељеви добиле су и нове тротоаре. У последњих неколико месеци асфалт бетоном пресвучени су тротоари у Првомајској, Теслиној и у улицама Вука Караџића и Миће Станојловића у укупној дужини од око једног километра.
- Такође ту је и изградња тротоара у Карађорђевој улици у укупној дужини од 2,3 километра. Изграђено је 200 метара од улице 23. септембар до новоизграђеног пешачког моста на Тамнави, док ће изградња од улице 23. септембар до Миће Станојловића започети после изградње кишне канализације коју изводе ЈП Србија Путеви - потврдио је Милинковић.
Значајна средства уложена су и у изградњу јавне расвете која је урађена у центру Ћуковина, у Подгорској улици, ромском насељу у Коцељеви уз магистрални пут.
- Јавна расвета постављена је и у делу Карађорђеве улице до пешачког моста на којем је постављена лед расвета - објаснио је директор општинске дирекције за путеве и додао да је за све ове радове новац издвојен из општинског буџета.
- Планирано је да сви поменути радови коштају око 61 милион динара. Међутим након пристизања понуда утврђено је да ће коштати нешто више од 39 што значи да смо једним озбиљним приступом и домаћинским односом успели да уштедимо око 22 милиона динара - истакао је Милинковић.
Весна Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa