Инфо

14. април 2016.14. апр 2016.
ТРИБИНА „ПОБЕДЕ ЗА ШАБАЦ“ У МЗ „ПРЕКИ ШОР“

ЗАНИМА НАС САМО ШАБАЦ

Челници коалиције „Победа за Шабац“ упознали су мештане Месне заједнице „Преки шор“ са програмом развоја града у наредне четири године.
Шабац мора да има јасан план развоја за наредне четири године, јер град има потенцијал да постане једна од најразвијенијих локалних самоуправа у Србији, поручили су челници коалиције „Победа за Шабац“ на трибини у Месној заједници „Преки шор“. Важна места у програмским начелима ове коалиције заузимају и области попут здравства, а не занемарује се ни улога жена у процесима друштвеног одлучивања.
- „Победа за Шабац“ се бави искључиво локалним проблемима, односно проблемима обичних људи. Здравствена политика је окосница политике „Победе за Шабац“. Желимо да Шабац буде здрав град са здравим људима. На нашој одборничкој листи налази се велики број жена којима је пружена прилика да покажу своје знање и умеће. Имају потпуну подршку „Победе за Шабац“, јер и желимо да се жене остваре и на пољу политике. Наша коалиција је заснована на поверењу, што грађани итекако препознају, навела је Мирјана Дивљаковић Илић, кандидат за одборника.
Важан сегмент у политици „Победе за Шабац“ заузима и социјална заштита, са фокусом на породицу.
- То подразумева оснивање фонда за популациону политику и савета за бригу о породици. Град Шабац ће помоћи младим брачним паровима који имају проблем са стерилитетом да се остваре у најважнијој животној улози, а то је улога родитеља. Град ће финансирати један покушај вантелесне оплодње чак и за грађане који немају здравствено осигурање. Поред тога, на подршку и помоћ могу да рачунају и брачни парови који желе друго дете. Породицама се мора пружити подршка, јер оне представљају главне ћелије здравог, нормалног друштва. Само на тај начин можемо остварити наш најважнији циљ: здрави људи у здравом граду, рекао је Јован Ћирић, председник Одбора за здравствену и социјалну заштиту у коалицији „Победа за Шабац“.
Порука лидера коалиције „Победа за Шабац“ је да грађани на локалним изборима треба да гласају за људе у које имају поверење. Челници коалиције уверени су у добар изборни резултат, те очекују да буду снага која ће одлучити ко ће чинити власт у Шапцу у наредне четири године.
М.С.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa