Инфо

14. април 2016.14. апр 2016.
КОНФЕРЕНЦИЈЕ СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

ПОЗОРИШТЕ ЈЕ СКУПА ИГРАЧКА

Повереништво Српске напредне странке одржало је током претходних дана две конференције за медије на којима су говорили о актуелним темама, али су се осврнули и на промену имана позоришта из Љубиша Јовановић у Шабачко позориште 2003. године. Александар Пајић још једном је поновио да је први јавно позвао на телевизијски дуел градоначелник Шапца Небојшу Зеленовића, како би суочили визије развоја Шапца у наредне четири године. Након тога, градоначелник је на дуел позвао првог на листи СНС др Слободана Поповића. Пајић је истакао да предстојећи избори нису избори за градоначелника.
-Градоначелник се бира у Скупштини и сваки одборнички кандидат који постане одборник може потенцијално да буде градоначелник. Ми свој рад у СНС не базирамо на једном, два или три човека. Код нас је потпуно свеједно ко ће нашу визију града презентовати Шапчанима. Небојша Зеленовић је био седми на листи Демократске странке и постао је градоначелник. Зашто је проблем да изађе на ТВ дуел са мном који сам други на листи, навео је Александар Пајић.
Слободан Поповић је рекао да ће се ставити на располагање за телевизијско сучељавање са градоначелником онога тренутка када он заврши дуел са Александром Пајићем.
Пајић сматра да се жури да се покаже како је град у последњих месец дана градилиште и да је пун инвеститора. Као пример је навео отварање фискултурне сале у Волујцу, која је грађена средствима министарства спорта и просвете. Пајић је навео да ова фискултурна сала нема употребну дозволу и да је њено отварање претворено у предизборни митинг.
Александар Пајић се осврнуо и на кривичне пријаве које су прошле седмице поденели против Небојше Зеленовића и Драгана Глигорића, а због наводне куповине гласова за предстојеће изборе.
-Незванично сазнајемо да су сви они који су били уцењивани да ће добити новац ако подрже Зеленовића, посведочили да је тако било. Ми нећемо дозволити да више ико манипулише вољом грађана и да више ико себи дозволи да се бави митом, корупцијом и радњама које су законом забрањене, рекао је Пајић.
На другој конференцији, одржаној у понедељак, говорио је драмски уметник у пензији Младен Огњановић. Повод конференције било је управо завршени фестивал Позоришно пролеће. Огњановић је поставио питање ко је био конзумент тих представа и да ли су сви могли да одвоје новац за улазнице.
-Изгледа да је овај театар постало скупа играчка за одређени број људи из града. Не могу да пратим фестивал, много ми је скуп. Не могу свако вече да одведем себе, супругу и ћерку. Неко ће рећи “Вучић ти је смањио пензију“. Нека је, и треба. Кућа мора из почетка да се гради, не може на старим темељима, рекао је Огњановић.
Подсетио је да је Шабац још од 1972. имао свој фестивал који је, као и позориште, носио име по Љубиши Јовановић. Фестивал је укинут 2000. године. Позоришту је име промењено 2003. године.
-Не одговара ми име Шабачко позориште. То позориште је позориште свих нас. Промена имена била је политички донета одлука, идеолошки. Одлука тадашње градске власти, на челу са Душаном Петровићем. Измислили су да је иницијатива потекла из колектива, рекао је Огњановић.
Александар Пајић је рекао да људи прво треба да добију посао па тек онда да се организују позоришне свечаности. Рекао је и да ће они када дођу на власт позоришту вратити име Љубиша Јовановић, као и фестивалу.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa