Инфо

14. април 2016.14. апр 2016.
ЗОРАН БОРТИЋ, КАНДИДАТ ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА И НОСИЛАЦ ЛОКАЛНЕ ИЗБОРНЕ ЛИСТЕ ПОД РЕДНИМ БРОЈЕМ 10 “ ЗОРАН БОРТИЋ ““ ШАБАЧКИ СОЦИЈАЛИСТИ“

Искрено до победе

Уверен сам да ћу као кандидат за градоначелника и носилац изборне листе “ ЗОРАН БОРТИЋ- ШАБАЧКИ СОЦИЈАЛИСТИ“ оправдати народно поверење, и уз тим људи који ће обављати одговорне функције највећи део овог програма и остварити, каже Зоран Бортић
Зоран Бортић рођен је у Шапцу 15.02. 1965. године. По професији је инжењер прехрамбене технологије. Досадашњи је потпредседник Скупштине града Шапца. Ожењен је др Данком Бортић, специјалистом опште медицине и има сина Јеврема.
Који су мотиви Ваше кандидатуре за градоначелника Шапца?
- Пре свега желим да се захвалим мојим друговима из наше политичке опције и бројним грађанима који су ми дали пуно поверење и велику подршку за ову кандидатуру. Њихови аргументи за подршку мени у овој кампањи су велико искуство које поседујем кроз тридесетогодишње бављење политиком.
Од активизма у студентским организацијама , фудбалском савезу , преко председника Месне заједнице „Дреновац,“ одборничких мандата од 1996. године па до сада, народног посланика у једном мандату, одбране изворне социјалистичке идеје у најтежем петнаестогодишњем периоду, па све до потпредседника Скупштине града Шапца. Мотива има на претек, а највећи је жеља да се унапреди квалитет живота у граду.
Они који прате Ваш рад кажу да сте много времена проводили у непосредном контакту са грађанима?
-Искрено и са пуно разумевања сам се трудио да будем отворен за све грађане, без обзира којој политичкој опцији припадају. Кроз моју канцеларију свих ових година прошло је више хиљада људи. Са више или мање успеха проблеми тих грађана су решавани, али оно што је битно, пријем и топла људска реч никоме нису ускраћени.
Како оцењујете конкуренцију?
- Поштујем све кандидате којима је народ дао легитимитет да се такмиче на овим локалним изборима. Једино ми смета чињеница да су неки кандидати за градоначелника у пролазу... Попут неких из Београда за Лозницу. За разлику од њих, своју будућност видим једино у Шапцу.
Ваш слоган на овим изборима је “ ИСКРЕНО!“. Како сте дошли до њега?
- Нисмо случајно дошли до овог слогана. Овај слоган је суштина нашег политичког деловања у борби за универзалне принципе левице, социјалну правду, једнакост и солидарност, а све то преточено на локалном нивоу. Све те принципе искрено смо бранили и за разлику од неких квази левичара , због тога плаћали високу цену. Живимо у земљи у којој мањина бахатих и моћних диктира свакодневни живот и велику већину становништва доводи на руб егзистенције. За то време, велики број такозваних левичарских партија и покрета седи у Влади Србије и подржава доношење закона који гуше права радника, који смањују плате и пензије, повећавају школарине и не чине ништа да се унапреди здравствени систем.
Због свега тога ми смо се у Шапцу организовали, и са пуно одговорности кроз учешће у локалној власти решавали проблеме и реализовали пројекте који су се наметали.
Кажу да је политика вештина могућег у којој су обмана и лаж дозвољене да би се дошло до зацртаног циља. У последњих осам месеци, на нас се свалила толика количина обмане и лажи, коју би ретко ко издржао. На срећу, наша искреност јача је од свих њихових обмана и лажи и зато ћемо 24. априла искрено славити нашу победу.
Представите нам одборничку листу на чијем сте ви челу.
- Изборна листа“ ЗОРАН БОРТИЋ ““ ШАБАЧКИ СОЦИЈАЛИСТИ “ која је под редним бројем 10 на гласачком листићу је народна листа. Кад кажем народна указујем на чињеницу да се на њој налазе угледни и честити људи, који су се остварили у својим професијама и који су препознатљиви у својим срединама. На нашој листи се налазе доктори наука радници, пољопривредници, занатлије, успешни привредници, уметници и спортисти. Посебан квалитет наше листе је поред искусних и проверених кандидата, велики број младих и образованих људи који са собом носе нову енергију.
Једина сте листа која за кандидата има Рома?
-У времену када се све странке декларативно залажу за мањинска права и злоупотребљавају ово осетљиво питање, ми смо на делу показали нашу социјалистичку искреност: једино на нашој листи налази се Ром. Наш друг, брат и пријатељ, Милосав Мирко Костић. То показује да не делимо људе ни по верској, ни по расној, нити по националој основи.
И на крају шта поручујете бирачима?
-Позивам грађане да 24. априла изађу масовно на изборе и заокруже број 10. Тиме ћемо добити легитимитет да остваримо свој програм. А његова суштина у најкраћем је залагање за довођење нових инвестиција и нова радна места, за доношење развојног буџета, за социјалну правду, за доктора у сваком селу, за задруге и субвенције у пољопривреди, за трајно неговање антифашистичких традиција, да Шабац буде универзитетски град, за унапређење школског образовања и културе, да спорт припадне спортистима и да Шабац постане град једнакости.
Уверен сам да ћу као кандидат за градоначелника и носилац изборне листе “ ЗОРАН БОРТИЋ- ШАБАЧКИ СОЦИЈАЛИСТИ“ оправдати народно поверење, и уз тим људи који ће обављати одговорне функције највећи део овог програма и остварити.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa