Инфо

14. април 2016.14. апр 2016.
У НЕДЕЉУ 24. АПРИЛА ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ

Шабац одлучује

Ноћас у 12 почиње предизборна тишина. Како је протекла кампања и шта очекују на изборима странке са локалне листе, рекли су нам представници странака и коалиција које учествују на изборима. Право гласа у Шапцу има 104.000 бирача, који своје право могу остварити на 100 бирачких места. Бираће између 11 локалних листа.
Небојша Зеленовић -
Шабац је наш
-Поносан сам што грађани Шапца воле свој град. Поносан сам што грађани Шапца гласају за своје породице, своју децу, за наш град. У недељу, 24. априла, наш Шабац ће победити зато што смо ми тако одлучили! Победићемо да би пољопривредници зарађивали више, да бисмо имали најбоље здравство у Србији, да бисмо омогућили најбоље образовање нашој деци. Победићемо у недељу зато што наш Шабац свакоме даје шансу да ради и заради, зато што је наш Шабац одувек био и остаће светионик културе. Победићемо у недељу зато што Шапчани знају у каквом Шапцу желе да живе! У име свих нас, у недељу ће победити листа број 1 ““ Небојша Зеленовић ““ Шабац је наш, поручио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Победа за Шабац ““
Немања Пајић
-На изборима очекујем велику подршку, јер смо је имали и у свему што смо радили током протекле четири године, а и током кампање. Стигли смо у свако село, у сваки део града и у разговору са грађанима одредили приоритете у даљем раду. Наша кампања је била позитивна, јер смо убеђени да свака врста агресије и негативне кампање произлази из личне инфериорности и страха. Поверење, на којем је настала Победа за Шабац, чврсте везе и добри контакти са људима које заступамо нама дају снагу и зато још једном истичем да су људи наш највећи потенцијал. Свима захваљујем на подршци и на привржености идеји да је важно да познајемо људе које бирамо, јер сви они који дођу са стране ће, кад гужва прође, отићи својим путем, а ми остајемо суочени са реалношћу, те зато морамо озбиљно и одговорно да радимо и креирамо своју будућност, рекао је Немања Пајић председник Западне Србије .
Ивица Дачић -
Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија,
Комунистичка партија
-Задовољни смо како протиче наша кампања. Фер је, коректна и цивилизована и није заснована на притисцима и узнемиравању грађана. Очекујем да ће наша коалиција имати двоцифрен резултат. Чланови и симпатизери СПС, ЈС и КП су веома заинтересовани за наше скупове и трибине. Држимо се програмских начела социјалне правде, једнакости, запошљавања младих људи, подизању привредних капацитета и развоју пољопривреде. Очекујем да ћемо после избора бити значајан фактор власти како у нашем граду, тако и у Србији, поручује др Саша Филиповић, заменик шефа Изборног штаба.
Руска странка ““
Слободан Николић
Једна од најлакших кампања али и најдуховитијих. Изгледа да је господин Зоран Кесић, председник Чивијашке републике, инспирисао многе да за кампању дају сваки милиметар и секунд или милилитар. Добро је што није било физичких обрачуна на које смо били спремни након гласања за савете месних заједница у Мајуру и Накучанима, које су изазвали СНС-ови батинаши увезени у овај град. Наша очекивања су утемељена на истраживањима и јасно је да смо “већ виђени“ у парламенту Шапца као и у Народној скупштини Републике Србије, саопштавају из ПР тима Руске странке.
Др Војислав Шешељ -
Српска радикална странка
-Предизборна кампања је протекла задовољавајуће. Од првог дана радило се на терену, а завршна конвенција ГО СРС Шабац, одржана је у среду у МЗ „Касарске Ливаде“. Веома смо задовољни одзивом људи у граду и селима и њиховим присуством на организованим трибинама. Тема трибина је била актуелна ситуација у Србији која је и инбдиковала изборе, локалне и републичке. Наше трибине су биле интерактивне, те су учесници били и сами посетиоци трибине. Масовност и заинтересованост указује да је српски народ спреман и жели промене. Од избора очекујемо одличне резултате, надамо се победи и учешћу у локалној и парламентарној власти. Напокон да Српска радикална странка покаже и реализује свој програм и потврди да има спаса српском народу кроз вођење политике чији су темељи сарадња са Русијом, поштење, правда и поштовање српског народа, рекла је председница Окружног одбора СРС др Љиљана Станимировић.
Александар Вучић ““
Србија Побеђује
-Српска напредна странка је била активна на свим пољима, активисти и симпатизери су дали све од себе да грађанима приближе политику и јасне циљеве које има највећа странка у Републици Србији. На изборима очекујем да грађани изаберу извесну будућност, будућност без лажних обећања. Важно је да знају да их са Српском напредном странком очекује завршетак индустријске зоне, долазак Јапанске компаније коју је најавио премијер Александар Вучић, отварање нових радних места, завршетак инфраструктуралног пројекта подземне гараже, унапређење здравствене заштите, помоћ правна и стручна при формирању задруга, спровођење водоводне и канализационе мреже, образовање едукативних центара за писање пројеката за приступне фондове ЕУ, формирање више зелених оаза. Очекујем да направе избор напретка, а ми ћемо сигурно оправдати указано поверење јер само уједињени можемо да мењамо Шабац на боље, рекао је др Слободан Поповић, први на листи Српске напредне странке.
Веселин Вуковић - За бољи Шабац (СДС ““ ЛДП ““ НПС)
-Задовољни смо како протиче кампања. Обишли смо већину села и приградских насеља. Свакодневно наш програм промовишемо на штандовима широм града. Не кријемо се иза лидера већ се боримо са нашим суграђанима да Шабац буде боље и сигурније место. Шабац је увек умео демократски, на прави начин да изабере. Ово је велика шанса за град и надамо се да ће је грађани препознати. Веселин Вуковић, свакако је освежење на политичкој сцени и сасвим сигурно прави избор за градоначелника Шапца. Неко ко је Србију водио до тријумфа засигурно ће умети и град да извуче из овог сивила и да му врати некадашњи сјај зато гласајте за бољи Шабац, истакла је Милица Васић председник Градског одбра Народног покрета Србије.
Двери ““
Демократска странка Србије
-На предстојеће локалне изборе наша коалиција излази после велике борбе да уопште уђе у изборну трку. У старту смо били ускраћени за петнаестак дана кампање коју смо након позитивне одлуке суда базирали на реалном и остваривом програму који смо конципирали у 11 тачака, трудећи се да га у што ширем представимо нашим суграђанима. Успели смо се да избегнемо „политичко блато“ у којем се наш Град налази већ дуже времена а које кулминира у овој кампањи. Кампању смо водили достојанствено и скромно, онако како смо и препознатљиви у овом граду већ више од две деценије. Због свега што смо радили како у овој кампањи тако и у претходном опозиционом периоду, очекујемо да ће суграђани препознати наш рад и дати нам подршку 24. априла. Након избора ми ћемо наставити да се боримо за наше идеје и програм, не одступајући од истих ни за јоту. Ми политику не видимо као прилику за лично богаћење и промоцију већ за помоћ овом Граду и његовим грађанима, било да они живе у Мајуру, на Баиру или Летњиковцу, саопштавају градски представници Двери и ДСС.
Волимо Шабац
-Током изборне кампање Група грађана Волимо Шабац је била у сталном и непосредном контакту са великим бројем наших суграђанима, са основном жељом да их упозна са својим Програмом и да од њих чује који су проблеми са којима се они сусрећу. Заједнички смо констатовали да је основни проблем Шапчана незапосленост и немање економске перспективе останка у нашем граду. Упознали смо саговорнике са нашим економским програмом који је пре свега ослоњен на сопствене снаге и базиран на одрживом развоју Шапца. Отварање нових радних места и производних погона мора бити подстицајним средствима подржано од стране града, путем отварање Канцеларије за предузетништво и уз стручну помоћ Шапца приликом изналажења врсте производње и будућег пласмана готових производа. Идентична помоћ мора бити пружена пољопривредницима и селу, што је једина гаранција опстанка и унапређења пољопривреде и останак младих на селу. Одборници групе грађана Волимо Шабац ће бити нестраначки и одговорни само грађанима Шапца, а не партијским централама и београдским интересима, рекао је Владимир Гвозденовић испред ГГ Волимо Шабац
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa