Инфо

21. април 2016.21. апр 2016.
БОГАТИЋ

РЕШЕЊЕ ЗА ДИВЉЕ ДЕПОНИЈЕ СМЕЋА

Представници Општинског одбора Зелених Богатић и Сремске Митровице, поново су указали на проблеме које стварају дивље депоније на подручју општине Богатић. Загађивање животне средине, земљишта и воде, захтевају системско решавање.
“Општина Богатић има све предуслове да се прикључи систему Регионалне депоније Срем-Мачва, али то још није учињено. Зелени ће се залагати да се у наредном периоду овај проблем реши“, рекао је Александар Фирауновић, председник ОО Зелених у Богатићу.
За улазак у систем одношења отпада на Регионалну депонију, неопходно је да општина Богатић изгради складишни простор за сепарацију чвсртог комуналног отпада, да обезбеди неопходну опрему, возила, грађевинске машине и другу инфраструктуру.
“Ми подржавамо решење проблема управљања чврстим комуналним отпадом на подручју општине Богатић. Предлажемо затварање и рекултивацију постојећих несанираних депонија и сепарацију отпада. ЈКП Регионална депонија Срем-Мачва, започело је преговоре са општином Богатић о уласку у систем депоновоња отпада на Регионалну депонију. У току ове године очекујемо потписивање уговора, а подршку томе дало је и Министарство пољопривреде и заштите животне средине“, рекао је Иван Артуков, менаџер Регионалне депоније Срем-Мачва из Сремске Митровице.
Организовано одношење комуналног отпада је једино системско решење. Реализовањем споразума општине Богатић са ЈКП Регионална депонија Срем-Мачва, решио би се проблем дивљих депонија, а тиме и заштитила животна средина, поручили су Зелени.
ОО Зелених Богатић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa