Инфо

21. април 2016.21. апр 2016.
НАСТАВЉЕНИ РАЗГОВОРИ О ИЗГРАДЊИ АУТО-ПУТА ШАБАЦ-РУМА

КОНЦЕСИЈА НАЈИЗВЕСНИЈЕ РЕШЕЊЕ

Представници фирме „Емта Инфраструцтуре“ и Градске управе прошлог петка наставили су разговоре о начину изградње ауто-пута Шабац-Рума. Инвеститори из Канаде су заинтересовани и за куповину парцеле у Северозападној радној зони, где би се бавили производњом индустријских вагона.
Град Шабац и канадска компанија „Емта Инфраструцтуре“ имају план за изградњу ауто-пута Шабац-Рума. Представници инвеститора, који поседују велико искуство у области изградње највећих ервопских и светских саобраћајница, уверени су да брзо и под повољним условима могу да изграде и овај ауто-пут.
- Дошли смо да погледамо локацију на којој ће се налазити нови ауто-пут. Мислим да можемо да га изградимо веома брзо, јер је конфигурација терена добра. Свесни смо да је потреба града за ауто-путем веома велика, у шта сам се и лично уверио путујући од Руме ка Шапцу, јер је френкфентност саобраћаја веома висока, навео је Џек Шерман, главни менаџер канадске компаније „Емта Инфраструцтуре“.
Учесници прошлонедељног састанка договорили су даље кораке.
- Идеја је да са представницима канадске компаније направим заједничко предузеће које би од Владе Србије затражило концесију за изградњу деонице ауто-пута, који је веома важан за инвеститора. Радује нас и интересовање ове фирме за инвестирање у нашу Слободну зону. Поред погодности и инфраструктурне опремљености које Слободна зона пружа, предност Шапца у односу на остале градове, што потврђују и инвеститори, је брза и ефикасна администрација, која већ постојећим инвеститорима омогућава да несметано послују, а они који су тек одлучили да инвестирају, у прилици су да на најбржи начин реализују своју инвестицију. То су чињенице које опредељују инвеститоре за улагање у Шабац, истакла је Виолета Шестић, помоћница градоначелника за привреду.
Канадска компанија има планове и за улагање у Северозападну радну зону.
- Веома смо заинтересовани за вашу Слободну зону, јер у њој може да буде наш логистички центар за читав регион. Зато нам је идеја да када ауто-пут буде изграђен, истовремено почне и производња индустријских вагона у фабрици коју желимо да градимо, рекао је Шерман.
Представнци „Емта Инфраструцтуре“ посетили су и локацију на којој је планирана изградња моста на Сави, дела будућег ауто-пута, који ће се, према пројектним плановима налазити у близини Кочиног канала.
М.Максимовић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa