Инфо

21. април 2016.21. апр 2016.
НА НАЦИОНАЛНОМ ПРВЕНСТВУ МЛАДИХ ИЗ РОБОТИКЕ У НАГРАЂЕНОМ ТИМУ И ЈЕДАН ШАПЧАНИН

ДА ПОКАЖЕМО КОЛИКО МОЖЕМО

Треће место на такмичењу из роботике припало је тиму МБС са Факултета техничких наука из Новог Сада међу чијим члановима је и наш суграђанин Мирослав Казимировић
Прошлог викенда у Новом Саду одржано је национално првенство младих из роботике. Том приликом три тима из Србије су се квалификовала за међународно такмичење Еуробот које ће средином јуна бити одржано у Паризу.
Треће место на овом престижном првенству припало је тиму МБС Факултета техничких наука из Новог Сада. Међу члановима тима: Немања Петковић, Тијана Тителац, Душан Парницки, Младен Борџија, Ђорђе Рајић, Радисав Гашевић, Марко Марков, Милош Рађеновић, је име једног Шапчанина Мирослава Казимировића.
-Нико од нас није имао искуства са овим такмичењем пре, али то је био један од разлога због ког смо уложили много труда да постигнемо резултате. Нисмо то урадили из обавезе, већ из жеље да докажемо да то можемо, и зато што смо подржавали једни друге. Сад нас чека финале у Француској и већ радимо на побољшању наших робота како бисмо постигли боље резултате и представили нашу земљу, родне градове и универзитет у што бољем светлу ““ говори за “Глас Подриња“ Мирослав Казимировић.
На питање колико ће овај резултат утицати на њихову будућност, односно могућност добијања евентуалног запослења Мирослав каже.
-Мислим да ће наш досадашњи успех значити много кад будемо тражили запослење, јер означава велику пожртвованост, жељу за учењем и тимски рад који су били неопходни да се пробијемо међу прве у Србији.
Међународно такмичење Еуробот биће одржано 11. и 12. јуна у Паризу. Мирослављев тим тврди да ће се трудити да тамо оствари још запаженији резултат. Но, оно што им у овом тренутку представља проблем је недостатак средстава. Наиме, за учешће на националном такмичењу, младим генијалцима доста је помогла Градска управа Шапца. Мирослав и чланови његовог тима су захвални на томе али им сада предстоје нове битке у тражењу спонзора. Овом приликом позивамо све који су у могућности да их спонзоришу да нам се јаве, јер су ови млади људи неоспорно то заслужили.
Еуробот је глобална организација у којој државе имају своје националне комитете. Најбољи са националог првенства одлазе на међународно такмичење. На Еуробот такмичењу представници Србије су учествовали већ 16 пута и увек имали запажени успех.
Т.Т.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa