Инфо

21. април 2016.21. апр 2016.
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ У СРЕДЊОЈ ПОЉОПРИВРЕДНОЈ

СПОЈ УМЕТНОСТИ И ПРИРОДЕ

Занимљива и перспективна акција. Могућност да се Школа представи у другачијем светлу
Крајем протекле недеље у Средњој пољопривредној школи са Домом ученика у Шапцу одржана је трећа по реду ликовна колонија под називом “Априлски сусрети“. Данас већ традиционалну манифестацију ова образовна установа организује у сарадњи са Удружењем ликовних стваралаца Шапца. За домаћине била је ово прилика да представе школу ван чврстих оквира уско стручног деловања, а за госте и суорганизаторе леп повод за дружење и стварање у природној оази на ивици града.
-Реч је о тродневној колонији која се организује трећи пут заредом. У раду колоније учествовало је пет аутора, чланова УЛСШ: Зита Филип Лукић, Весна Стефановић, Мирјана Стефановић, Ивана Јелић и Драган Јовановић Риле. Ове године придружила нам се и Школа примењених уметности учешћем три ученице завршне године- истакао је председник Удружења ликовних стваралаца Шапца Слободан Пеладић, и оценио да је реч о врло занимљивој али и изузетно перспективној акцији.
Дела настала током рада колоније остају у власништву школе, чиме се оплемењује ентеријер, а догађаји попут ових су одлична могућност да се школа за образовање младих кадрова из области пољопривреде јавности прикаже у другачијем светлу.
-Ми смо одавно отворени према граду. Од прошле године имамо мини зоо врт, пре неколико година је почела да функционише данас изузетно посећена Школа јахања. Колонија коју организујемо у сарадњи са Удружењем ликовних стваралаца Шапца већ трећу сезону је добра прилика да покажемо да смо Школа која негује праве вредости и школује квалитетан кадар у области пољопривреде али у њиховом образовању не занемарујемо ни друге јако битне аспекте живота попут уметности- истакао је Предраг Савић, директор Средње пољопривредне школе.
Т.Т.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa