Инфо

21. април 2016.21. апр 2016.
НОВИ УСПЕСИ УЧЕНИКА ОШ „НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ“

РАМЕ УЗ РАМЕ СА БЕОГРАЂАНИМА

На 49. Републичком такмичењу из математике у Суботици, одржаном, прошле суботе, 26. априла, освојене по једна прва и друга награда и четири треће
Овогодишње, 49. Републичко такмичење из математике, није могло проћи без шабачких основаца који су своме граду донели седам награда. Од тога шест су освојили ученици ОШ „Николај Велимировић“. У конкуренцији шестог разреда најбољи је био Душан Бегуш са освојених деведесет пет поена. Успех значајни самим тим што је постигнута само једна „стотка“ у овој категорији.
- Припремао сам се. Некима је било тешко, некима није. Све зависи како нам легне такмичење. Мени је било некако лако. Није ми прва награда. Имам другу из програмирања, а прву на Интернет олимпијади. Подстрек за даље али и да нисам ништа освојио ја бих радио ““ рекао је Душан, ученик ВИ3.
Друга награда припала је Марији Савић, такође ученици шестог разреда. Обоје су се за ово такмичење припремали уз помоћ наставнице математике Данице Исаиловић.
Ништа мање нису биле успешне ни седмакиње Маша Ђурић и Милица Мирковић, ученице наставника Миољуба Исаиловића, које су освојиле треће место.
- Није ми прво такмичење. У шестом разреду сам из физике освојила прву награду, на државном из математике другу. Имам другу награду на Интернет олимпијади, прву на Дописној. Задаци су овог пута били солидно тешки. Много волим математику и физику. Моја порука би била да никада не треба одустати. Ако ништа и не урадите то вам је само подстрек да следеће године више вежбате, да се више трудите - поручила је Маша, ученица ВИИ4.
Освојено треће место осмацима Душану Мишковићу и Милици Дамњановић донело је и додатне бодове за упис у Математичку гимназију.
- Организација је била сјајна. Спремао сам се баш доста. Задаци су били лаки сем једног који је био претежак. Прошле године сам у категорији са осмим разредом освојио другу награду на Републичком, трећу на Српској физичкој олимпијади. Пре тога освојио сам другу награду на Републичком из математике и прву на Републичком из физике. Могло би се рећи да ми такмичења добро иду. Настављам даље ““ изјавио је Душан, ученик ВИИИ1.
Презадовољан њиховим успехом био је и наставник Владимир Михаиловић који је истакао да се њихова највећа заслуга огледа у великој љубави према математици и спремности да јој посвете већи део свога времена.
- Спремали смо се не само у последње време већ током целог њиховог школовања. Ове године мислим да је круна свега јер смо освојили чак шест награда. Једино је Математичка гимназија, специјализована школа из Београда, имала више награда од наше основне школе што је стварно изванредан успех. Љубав према математици усађују прво учитељи, онда наставници, али су најбитнија ту деца, њихова љубав и жеља да раде, као и подршка њихових родитеља ““ додао је наставник Владимир.
ПОНОСНИ ШАПЧАНИ
Били смо прави поносни Шапчани на успех наше деце. Од нас само Београд име више освојених награда и Ниш само једну. Шабац је трећи град по броју освојених награда што говори о квалитету наставе, али и интересовању наше деце, залагању и родитеља и ученика и нас наставника. Иза овог успеха стоји огроман рад. Почев од оних првих дана када су дошли код учитељице, нас наставника, њихових родитеља, наших бивших ученика. Они су једноставно изгарали на овоме и на изузетно тешким задацима. Наши ученици, а под тим мислим и на Богдана Делића, ученика ОШ „Вук Караџић“ који је освојио другу награду у осмом разреду пласиравши се на Српску математичку олимпијаду, били су раме уз раме са ученицима који похађју математичке гимназије у којима имају и више од десет часова математике. Наш рад високо је оцењен од стране колега из Друштва математичара и колега из других градова ““ рекао је наставник математике Миољуб Исаиловић.
МИСЛИША
„Николајеви“ ученици недавно су били успешни и на математичком такмичењу „Мислиша“. Ученици другог, петог, седмог и осмог разреда Лазар Јовић, Стеван Маринковић, Урош Пантелић и Душан Мишковић освојили су прва места.
О. Гавриловић

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa