Инфо

21. април 2016.21. апр 2016.
УСКРШЊА ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА УЧЕНИКА ОШ „ЈАНКО ВЕСЕЛИНОВИЋ“

ШАРЕНИ СВЕТ ЈАЈА

Жагор, граја, радосни узвици одјекивали су протеклог уторка у препуном дворишту ОШ „Јанко Веселиновић“. Ускршња јаја, шарана различитим техникама, била су центар свеопште пажње, како ученика од првог до четвртог разреда, тако и њихових родитеља и родбине.
- Кували смо код куће јаја, а у школи шарали темперама, воштаним бојицама и украшавали их са цирконима. Било је предивно радити све ово са другарима. У плану нам је да од прикупљеног новца купимо ЦД плејер и лопте. Желим свима да Ускрс прославе са својим породицама - поручио је раздрагани Вања Бабић, ученик ИИИ3, у чијим се коврџама задржало и мало украсног материјала у виду разнобојних шљокица.
Прва ускршња јаја за своју породицу обезбедила је и Неда Маринковић, ученица ИИ3.
- Сва јаја што сам донела од куће, а нашарала у школи, откупила сам јер су ми се свидела. Она ће се наћи на ускршњем столу моје породице. Свима бих пожелела срећан Ускрс и да га лепо проведу са најближима - рекла је Неда.
У ОШ „Јанко Веселиновић“ годинама уназад се организују сличне манифестације уочи Ускрса. Како је истакла учитељица Жељка Бојић ово је прилика да се код деце развије колективизам, али истовремено да покажу шта знају и умеју.
- Такође један и од начина да покажу своју креативност уз помоћ учитеља и родитеља али и да се допуне школска дидактичка средства. Ми већ знамо шта би нам отприлике требало па колико скупимо толико ћемо и купити. Деца уживају у свему овоме. То је за њих посебан дан. Сви су хтели да буду у првом реду, да продају. Међутим због простора организовали смо по групама.
Своју сналажљивост, али и убедљивост по питању продаје, „Јанковци“ су показали на делу. И ужина је овог пута била обезбеђена јер су сва полупана јаја завршила у стомацима задовољних малишана.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa