Инфо

28. април 2016.28. апр 2016.
КУП СРБИЈЕ ЗА РУКОМЕТАШИЦЕ ““ ¼ ФИНАЛЕ

Завршни турнир!

ЖРК „Јагодина“ ““ ЖРК „Медицинар“ 31:34 (15:13)
Сала „ЈАССА“. Гледалаца 200. Судије: Василић (Ниш) и Здравковић (Лесковац). Седмерци: Јагодина 4 (3), Медицинар 5 (4); Јагодина 2 (2). Искључења: Јагодина 8, Медицинар 6 минута.
ЖРК ЈАГОДИНА: Радосављевић, Шароњић Б. 2, Вукајловић 5, Богдановић Ј. Цветиновић, Прелевић 2, Стефановић, Шароњић Е. 8, Богдановић, Стевановић, Мишковић (кап) 12 одбрана, Глишовић 13, Цвијановић 1, Марковић, Адега, Страњанац.
ЖРК МЕДИЦИНАР: Милошевић 5, Чворић, Мандић, Матић, Радовић (кап) 13, Ручнов 7, Карић 1, Шимшић 12 одбрана , Ђурковић 4, Станковић, Аћимовић, Кукић, Бојанић, Нинковић 2, Андрћ 2.
Одличном партијом и у реванш мечу четвртфинала Купа Србије у Јагодини, против истоимене екипе, рукометашице „Медицинара“ поновиле су историјски успех од пре 11 година ““ пласман у четири најбоље екипе Купа Србије.
Током целог првог полувремена „Јагодина“ је била у предности, али највећа разлика износила је три гола. У другом полувремну ““ друга прича. „Прорадила“ је феноменална Ана Радовић, са укупно 18 постигнутих голова, на голу је блистала Бојана Шимшић, а Марија Андрић, са остатком екипе, у обрани је одрадила феноменалан посао. Разиграле су се и Александра Ручнов и Јована Милошевић.
И поред више него расположене Глишовић која је постигла 13 голова, „Јагодина“ једноставно није имала шансе поред разиграних рукоматашица „Медицинара“. Ове две екипе сатаће се поново већ у суботу, 7. маја у Шапцу, у оквиру плеј-аут фазе првенства Србије.
- Историјски успех. Финални турнир је празник рукомета, радујемо се без обзира ко ће нам бити ривал, што не значи да потајно не прижељкујемо Минакву. Но, без обзира на „одлуку куглица“ идемо на Ф4 да уживамо и да се надмећемо ““истиче тренер, Тања Пенев.
Уз „Медицинар“, међу полуфиналистима су „Раднички“ (Крагујевац), „Извор“ (Аранђеловац) и „Минаква Војводина“ (Нови Сад).
Данас Жреб
Жреб за завршне турнире Купа Србије у обе категорије биће обављен данас у Београду. Нема повлашћених тимова у жребу, а осим одређивања парова полуфинала, биће одређени домаћини завршних турнира. Подсећамо, Шабац је поднео званичну кандидатуру за организацију финалног турнира у мушкој конкуренцији.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa