Инфо

28. април 2016.28. апр 2016.
ПРОЛЕЋНИ ХУМАНИТАРНИ ФЕСТИВАЛ

Можемо много

Ђачки парламент Средње школе „Вук Караџић“ у сарадњи са Канцеларијом за младе Љубовија у школском дворишту организовао је „Пролећни хуманитарни фестивал“, који је имао за циљ прикупљање финансијских средстава за Василију Радановић која болује од Сидрома кратког црева и користи посебну врсту хране.
Фестивал су пратили различити садржаји ““ музички програм који су припремили ученици средње школе, у дворишту су били постављени креативни штандови где су ученици најмлађим суграђанима поклањали књиге за децу, одржани су турнири у баскету, малом фудбалу и стоном тенису. У склопу програма био је одржан и час глуме за најмлађе, као и исцртавање на лицу, а уз стручну помоћ ученици су осликавали мурал на зиду школе.
-Ђачки парламент Средње школе „Вук Караџић“ од 2014. године организује „Пролећни хуманитарни фестивал“ који има за циљ да се помогне некој особи којој је та помоћ неопходна, али исто тако и да грађане наше општине упознамо са нашим радом ““ изјавила је Дуња Лукић, председник Ђачког парламента.
Велику помоћ у организацији ове веома успешне акције пружили су професори ове школе.
-Драго нам је да су се у ову акцију укључили како најмлађи, тако и старији грађани. Ово је доказ да заједно можемо много тога, а најпре да будемо добри људи ““ кратко је прокоментарисао Марко Медић, професор.
Канцеларија за младе општине Љубовија активно учествује у друштвеном животу Љубовије, а учешће је узела и на овој манифестацији.
-Желео бих да се захвалим свим људима који су узели учешће на овој акцији и помогли да сакупимо 94.135 динара за посебну храну коју користи мала Василија. Посебну захвалност дугујемо кошаркашу Бранку Лазићу и Кошаркашком клубу Црвена Звезда, која је на рачун Василије Радановић уплатила 40.000 динара.
Учешће на овој акцији узели су и Рафтинг клуб „Дринска регата“, чланови Аматерског позоришта „Александар Јоковић“ , Удружење грађана „ЉОН“...
З.П.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa