Инфо

5. мај 2016.5. мај 2016.

Два месеца, два пехара

У претходном броју, подсетили смо се успеха шабачког Футсал клуба „Белаторес“, а ни ово издање неће проћи без. спомена овог спорта у експанзији. Овај пут, „ратници“ нису у првом плану, али јесте један „ратник“.
Шира спортска јавност вероватно не зна, али футсал тим Правног факултета Универзитета у Београду постао је недавно шампион Европе, на универзитетском Евро купу одржаном у Милану. Део екипе коју је предводио доц. др Владимир Вулетић, био је наш суграђанин, Александар Фриц, певотимац Белатореса, шабачког Радничког и студент овог факултета.
- Исти циљ као и ми имали су тимови са још 32 универзитата. Осим Европљана, део такмилења били су и гости из Африке, односн Азије. Победили смо колеге из Енглеске, Италије, Немачке и Хрватске, а у финалу репрезентацију Приштине. Много је ту играча који играју фудбал и футсал у својим државама, било је и професионалаца, репрезентативаца, заиста сјајно искуство ““ истиче Фриц.
У новембру, Александар ће, са својим саиграчима, поново у Италију, али овај пут у престоницу, Рим. “Вечни град“ ће бити домаћин Светског универзитетског првенства.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa