Инфо

5. мај 2016.5. мај 2016.
У борби за главну награду ““ пут на Њимбледон: Влатко БунЧиЋ најбољи тоЧилац пива у Шапцу

ОТКРИВЕНА СТЕЛЛА ТАЈНА

Након бројних такмичења широм света, чувени Стелла Артоис Драугхт Мастер турнир одржан је у Шапцу у понедељак, 9. маја. Бармени су демонстрирали своје умеће у точењу пива, као и познавање чувених Стелла Артоис „9 корака до савршенства“.
У конкуренцији од 24 бармена, након два круга такмичења, стручни жири је прогласио Влатка Бунчића за најбољег точиоца пива у Шапцу, који ће заједно са другопласираним Александром Матићем и трећепласираним Сашом Ђорђевићем учествовати у ексклузивном финалу турнира, у јуну месецу на Белом двору, у Београду.
Поред Шапца, Стелла Артоис Драугхт Мастер караван посетиће Београд, Сремску Каменицу, Ниш и Крагујевац, како би били одабрани најбољи точиоци пива који ће заједно са шабачким представницима „одмерити снаге“ у великом финалу. Три првопласирана учесника освојиће главну награду - пут на Њимбледон, најпрестижнији тениски турнир чије је званично пиво управо Стелла Артоис.
Поред самог такмичења, сви присутни су имали прилику да послушају и занимљиву обуку и открију „Стелла тајну“ правилног точења и сервирања пива у 9 корака:
Важно је да користите чисту, добро охлађену чашу коју при сипању држите за дршку како бисте је сачували од топлоте руку.
Да не бисте изгубили на укусу и ароми пива, први млаз из точилице немојте сипати у чашу јер је био у контакту са ваздухом.
Пиво точите под углом од 45 степени - тако се ствара савршени однос пене и течности.
Током сипања чашу треба лагано да исправите и спуштате на доле, што помаже прављењу пене.
Након сипања, чашу склоните од точилице како бисте спречили да залутале капљице остану на чаши.
Пену исеците нежно под углом од 45 степени.
Пена треба да буде једнака дебљини два прста руке, ни мање ни више.
Када се пиво у чаши стабилизује, спољну страну обавезно исперите хладном, свежом водом.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa