Инфо

5. мај 2016.5. мај 2016.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: РАД НА СВАКОМ КОРАКУ

ПУТЕВИ, РЕЗЕРВОАР, ДОМ УЧЕНИКА...

У општини Владимирци ради се на сваком кораку тврди агилни тим окупљен око председника општине Милорада Милинковића. Данас се свечано отвара асфалтирани пут од Трбушца до Вучевице преко Скупљена и Кујавице у дужини од 4.600 метара а, истовремено и други значајан у дужини од око четири километра завршава се у Јаловику, реферише први човек општине.
- Пут Банића раскршће ““ Велика бара биће ускоро завршен и тиме уз краће деонице комплетирамо дужину урађеног асфалта од око 10 километара. Ту свакако није крај јер обећања су обавеза на и више урађеног ако се може, каже председник и додаје.
- Добили смо потврду из канцеларије за обнову и развој да се уз финансирање овог пута можемо надати и значајним средствима од око 17 милиона динара за завршетак Дома ученика, који ето дуго чека на крај радова. Биће то оаза младости у оптималним европским условима живљења. И услови живота и ниска цена боравка надамо се окупиће оне којима треба мир и прави услови за рад, како из Владимираца тако и суседних средина, градова и општина. Радићемо на томе да уз помоћ републике поправимо и оно од чега су се деценијама дизале руке. Ми обећавамо и корак по корак реализујемо и, тако ће бити и надаље, обећава Милинковић.
Бројни су послови који ће са првим лепим данима бити активирани од путне мреже, до решавања подизања квалитета живота у селу, где су струја и вода у првом плану. То ће донети и капиталне послове који ће препородити малу општину, очигледно великих могућности.
Из републике стиже и велика помоћ у решавању водоснабдевања а која ће елиминисати проблеме са пуцањем цеви на водоводу од Риђака до Лојаница. Следи субвенција 50 одсто средстава за резервоар у Лојаницама, тик уз торањ капацитета 500 кубних метара, који би елиминисао ударе код нестанка струје и помогао да се хаварије сведу на минимум, комплетира причу која чини свакодневицу Владимираца овог пролећа, по речима председника општине.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa