Инфо

5. мај 2016.5. мај 2016.
У ТОКУ ОБЕЛЕЖАВАЊЕ НЕДЕЉЕ ЦРВЕНОГ КРСТА

СВУДА ЗА СВАКОГА

Низом активности током ове седмице Црвени крст Шабац, који заједно са Црвеним крстом Србије, прославља сто четрдесет година постојања, показаће своје стремљење ка идејама које су основ ове највеће и најстарије хуманитарне организације у земљи
Од оснивачке идеје др Владана Ђорђевића до данашњих дана Црвени крст на нашим просторима делује сто четрдесет година уз непрекидно међународно признање као и пуноправног чланства у Међународном покрету. За све то време на најбољи могући начин, пратећи идеје хуманости, солидарности и толеранције, одговарао је изазовима ратних времена, природних катастрофа праћених епидемијама, глађу, сиромаштвом, избеглицама, интерно расељеним.
Ове године Светски дан Црвеног крста, 8. мај, као и Недеља Црвеног крста од 8.до 15. маја, у знаку је мотоа „Еверyњхере фор еверyоне“, односно „Свуда за свакога“. Тим поводом, поред редовних активности, Црвени крст Шабац реализовао је и традиционалне акције. Тако су протеклог понедељка у Шабачком породилишту уручени беби пакети за све бебе роћене на Дан Црвеног крста у акцији под називом „Пакет за новорођену бебу“. Истог дана на Дечјем одељењу Шабачке болнице реализована је радионица „Весела болница“. У уторак у Свечаној сали Црвеног крста Шабац организован је пријем победника ликовно-литерарног конкурса „Крв живот значи“. У среду су уручена признања вишеструким даваоцима крви, а реализована је и акција ДДК радника „Телекома“ и Поште.
За данас од 12.45 часова у ОШ „Николај Велимировић“ предвиђена је хуманитарна акција „Друг другу“ ученика другог разреда. У петак у 13 часова на таеренима ОШ „Вук Караџић“ одржаће се Градско такмичење екипа Прве помоћи.
Током читаве Недеље Црвеног крста млади волонтери реализоваће у четвртим разредима основних школа радионице из програма Дифузије односно ширења знања о Црвеном крсту и извршити припреме екипа за градски квиз „Црвени крст - моја организација“.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa