Инфо

5. мај 2016.5. мај 2016.
ПОТВРЂЕНЕ ОДЛУКЕ ГРАДСКЕ ИЗБОРНЕ КОМИСИЈЕ

УПРАВНИ СУД ОДБИО ПРИГОВОРЕ

Управни суд Републике Србије прошле суботе одбацио је приговоре коалиције „Александар Вучић -Србија побеђује“ и Групе грађана „Волимо Шабац“, на радње у вези са локалним изборима у Шапцу
Приговор Српске напредне странке на рад бирачких одбора и на резултате гласања на 17 бирачких места на подручју Шапца одбијен је, одлучио је Управни суд Србије. Овај суд је прошле суботе одбио жалбе напредњака, потврђујући раније донету одлуку Градске изборне комисије.
- Поступајући по жалби бирача Блаже Кнежевића, који ју жалбу уложио на одлуку Градске изборне комисије која је одбила неблаговремени приговор Српске напредне странке на рад бирачких одбора и резултате гласања, Управни суд је донео одлуку да одбије жалбу и да на тај начин потврди одлуку Градске изборне комисије. Закон је веома јасан, рокови за приговоре такође, а на рад Градске изборне комисије непосредно по окончању локалних избора замерке нису имала ни четири представника Српске напредне странке у ГИК, јер су својим потписима подржали све одлуке Градске изборне комисије у вези са резултатима избора и изборним процедурама. Због тога није било ни реално очекивати да Управни суд прихвати жалбе СНС. Одлука суда доказује да је Градска изборна комисија током читавог изборног процеса доносила исправне одлуке, каже председница Градске изборне комисије Валентина Ловрин Јевтић.
М.С.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa